Dünya 'Uzaylı cesetleri' hayvan ve insan kemiği çıktı! Dünya şaşkın

'Uzaylı cesetleri' hayvan ve insan kemiği çıktı! Dünya şaşkın

22.09.2023 - 11:44 | Son Güncellenme:

Meksika'da cam kutularda gösterilen 'dünya dışı varlıklar'a ait bedenler NASA'ya bile soruldu ancak yanıt 'uzaylı cesetleri'nin bulunduğu ülkeden geldi.

Uzaylı cesetleri hayvan ve insan kemiği çıktı Dünya şaşkın

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2023 yılında 'Tanımlanamayan Anormal Olgular' (UAP) ve 'Ne Olduğu Belirlenemeyen Uçan Cisimler'e (UFO) dair yaptığı açıklama ve sunumlar tüm dünyada heyecana yol açarken, Eylül ayında Meksika Kongresi'nde gösterilen 'uzaylı cesetleri' gündemi alt üst etti.

Haberin Devamı

Kongre'den üç saat boyunca canlı yayın yapıldı, Peru'da bir maden ocağında bulunan 'dünya dışı varlıklar'a ait bedenler cam kutuların içinde sergilendi. Karnında yumurta olan ve yaklaşık bir metre boyundaki 'uzaylılar'ın radyokarbon tarihleme yöntemiyle yaşlarının belirlendiği duyuruldu. Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi'nde (UNAM) yapılan testlere göre, cesetler 1800 yaşındaydı.

Hollywood'un uzaylı tasvirlerine benzeyen mumyalar, uzatılmış kafaları ve üç parmaklı oluşlarıyla dikkat çekiyordu. Sunumda söz alan Meksika donanmasının Bilimsel Sağlık Enstitüsü müdürü Jose de Jesus Zalce Benitez, cesetlerin geri çekilebilir boyunları, dişleri olmadığını, büyük beyinleri ve 'geniş stereoskopik görüş' yeteneğine sahip büyük gözleri olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Meksika Kongresi'ndeki UAP oturumunda kürsüye çıkan ve UFO uzmanı olduğunu söyleyen Jaime Maussan özellikle dikkat çekiciydi. Maussan, bir yosun madeninde bulunan 'uzaylı cesetleri'ni incelemeleri için bilim insanlarına çağrı yaptı.

Uzaylı cesetleri hayvan ve insan kemiği çıktı Dünya şaşkın

Kendine ait yaklaşık 1 milyon aboneli bir YouTube kanalı olan bazı belgesellere konu olan Jaime Maussan, sekiz yıl önce yine 'uzaylı cesedi' bulduğunu iddia etti. Ancak bilim insanlarının yaptığı incelemeler, kalıntının bir çocuğa ait olduğunu ortaya koydu.

Uzaylı cesetleri hayvan ve insan kemiği çıktı Dünya şaşkın

NASA'YA SORULDU

Meksika'daki sunumdan birkaç gün sonra NASA'nın UFO toplantısı vardı, kuruluşun hazırladığı raporda her ne kadar Dünya dışında yaşam olduğu sonucuna varılamadığı söylense de NASA'nın Dünya atmosferinde faaliyet gösteren, bilinmeyen uzaylı teknolojisi olma ihtimalinin inkar edilemeyeceği belirtildi.

Uzaylı cesetleri hayvan ve insan kemiği çıktı Dünya şaşkın

Uluslararası medyanın takip ettiği toplantıda NASA çalışanlarına Meksika'da gösterilen 'uzaylı cesetleri' de soruldu. BBC'nin sorusuna yanıt veren NASA çalışan Dr. David Spergel "Bu örnekleri bilim insanlarının incelemesine izin verirlerse ne olduklarını anlayabiliriz" dedi.

Uzaylı cesetleri hayvan ve insan kemiği çıktı Dünya şaşkın

'YAPIŞTIRILIP BİTKİ LİFLERİYLE KAPLANDI'

Spergel'in sözünü ettiği incelemenin aslında Peru'da yıllar önce tamamlandığı ortaya çıktı. Söz konusu mumyaların bulunduğu 2015 yılında bir soruşturma başlatan Peru makamları, Adli Tıp ve Bilimler Enstitütüsü'nden yardım istedi.

Haberin Devamı

Euronews, Perulu bilim insanlarının incelemeleri sonucunda Meksika'da 'uzaylı cesetleri' olarak tanıtılan mumyaların aslında hayvan ve insan kemiklerinden üretildiği belirlendi. Dahası, yakın zamanda üretilmişlerdi:

"Hayvan ve insan kemiklerinin sentetik yapıştırıcıyla bir araya getirilmesiyle yaratıldılar. Daha sonra kemikler bir tür deriyi taklit etmek amacıyla bitki lifleri ve sentetik yapıştırıcı karışımıyla kaplandı."

Euronews, Jaime Maussan'ın yemin ederek dile getirdiği iddiaların Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi (UNAM) tarafından da sınırlandırıldığını hatırlatıyor.

Uzaylı cesetleri hayvan ve insan kemiği çıktı Dünya şaşkın

UNAM, inceledikleri kemiklerin Karbon-14 testiyle 1000 yıldır diyatomlu toprakta gömülü olduğunu tespit etti ancak kemiklerin nereden geldiğine dair bir sonuca varılmadığının altını çizdi.

Uzaylı cesetleri hayvan ve insan kemiği çıktı Dünya şaşkın

Meksika medyası ise, Jaime Maussan tarafından üretilen 'uzaylı cesetler'in sosyal medyayı sarstığını, alay eden binlerce paylaşım yapıldığını yazdı.