Dünya Yunan medyası bombayı patlattı: 'Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor'

Yunan medyası bombayı patlattı: 'Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor'

02.11.2022 - 12:59 | Son Güncellenme:

Doğu Akdeniz'de gündeme gelen yeni boru hattını 'megaton bomba-nükleer bomba'ya benzeten Yunan basını, Ege Denizi'nde 'sıcak bir olay' yaşandığını yazdı. Atina, Karadeniz'de ise bir gün içinde yeni bir hamle bekliyor.

Yunan medyası bombayı patlattı: Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor

Kuşadası ile Samos Adası (Sisam) arasında batan teknedeki göçmenlerin aranması sırasında, Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri karşı karşıya geldi. Uluslararası sulardaki kurtarma operasyonu için bir Türk botu görevlendirildi, Yunanistan sahil güvenlik unsurları ise yardıma ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Ancak bir ticari gemi tarafından deniz üstünde bir göçmen cesedi bulunduğunun bildirilmesi üzerine olay yerine ulaşan Türk sahil güvenlik botuna Yunan botu hızla yaklaştı.

Haberin Devamı

Türkiye'den resmi açıklamada, Yunan donanma askerlerinin silah doğrultması üzerine Türk sahil güvenlik askerlerinin de aynı şekilde karşılık verdiği vurgulandı.

Samos çevresindeki karşılaşma, beklendiği gibi Yunan medyasında manşetten veriliyor. Kathimerini, Türk sahil botunun tehlikeli manevralar yaptığını ileri sürüp yaşananları 'sıcak bir olay' olarak tanımladı.

Yunan medyası bombayı patlattı: Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor

Ta Nea gazetesi, 'Ankara ipleri elinde tutuyor-Çavuşoğlu: Ege Denizi'nde kara sularının genişletilmesine izin vermeyeceğiz' başlığıyla Türkiye Dışişleri Bakanı'nın bugün yaptığı açıklamaları haberleştirdi. Ta Nea, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Türkiye ile karşı karşıya gelmenin ne demek olduğunu biliyorlar' diyerek Yunanistan'ı tehdit ettiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Ethnos gazetesi, 'Çavuşoğlu'ndan tüm düzeylerde tehditler: Yunan adaları ve adacıklarının egemenliğini sorguladı, kıta sahanlığı ve göçle ilgili ne dedi?' manşetini attı.

Kathimerini gazetesinin başlığı 'Çavuşoğlu'ndan yeni meydan okumalar: Kıta sahanlığının genişlemesine karşı uyarıyor' oldu:

"Türk Dışişleri Bakanı Yunanistan'a karşı yeni 'kışkırtıcı' açıklamalar yaptı, diğer taraftan ABD'nin tutumunu eleştirdi. Yunanistan'ın Türkiye'ye saldırmaya hazırlandığı yönündeki iddialara ilişkin 'Atina aklını yitirdi' dedi."

Eleftheros Typos gazetesi, 'Çavuşoğlu tehdit ediyor: Tek bir mil bile kıta sahanlığına izin vermeyiz' başlığını seçti.

Yunan medyası bombayı patlattı: Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da yine Yunan basınının sayfalarında. To Vima, 'ABD: Libya'daki geçici hükümet Türkiye ile protokol imzalayamaz' başlığını attı, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın BM Güvenlik Konseyi ile aynı çevrçevede bir açıklama yaptığını savundu. Haberin spotunda, "ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, 'Tüm tarafları Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltme tehlikesi olan eylemlerden sakınmaya çağırıyoruz' diyor" denildi.

Yunan medyası bombayı patlattı: Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor

Ta Nea gazetesi, 'Hafter savaşla tehdit ediyor-Libya'dan bomba: Yunanistan ve Mısır'la boru hattını düşünüyoruz' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Gazete, Trablus'taki bozgunu unutamayan savaş ağası Halife Hafter'in boyundan büyük işlere kalkışıp Türkiye'yi tehdit ettiği günlerde yapılan boru hattı çıkışını 'Megaton bomba' düştü' ifadesiyle sayfasına taşıdı. Söz konusu ifade, askeri terminolojide 'nükleer bomba' için kullanılıyor.

Haberin Devamı

Yunan medyası bombayı patlattı: Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor

CNN Yunanistan ise, 'Tayfun: Türkiye, 24 saat içinde yeni bir füze denemesine hazırlanıyor-Atina hazır' manşetini attı. Stavros Ioannidis imzalı haberde, Ankara'nın yeni bir NOTAM ilan ettiği, Sinop semalarının 8 Kasım tarihine kadar hava trafiğine kapatıldığı bildirildi. Haberinin kaynağını açıklamayan CNN Yunanistan, Tayfun gibi balistik bir füzenin yanı sıra Türkiye'nin geliştirdiği başka bir yerli silahın da test edilebileceği gerçeğini kimsenin dışlayamadığını yazdı. CNN Yunanistan'a konuşan Atina'daki askeri kaynaklar, Tayfun'un ateşlenmesi halinde füzenin harp başlığı, motor veya diğer sistemlerindeki değişikliklerin test edileceğini söylüyor.

Yunan medyasının öne çıkardığı bir başka haber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'la yaptığı telefon konuşması. Erdoğan, Almanya Başbakanı'na Berlin'in Türk-Yunan ilişkilerindeki tarafsız tutumuna geri dönmesini beklediklerini söyledi.

Kathimerini gazetesi, Scholz'un geçen hafta Atina'yı ziyaret ettiğini hatırlatıp Ankara'nın Berlin'in Yunanistan'a verdiği desteğin uzun zamandır farkında olduğunu belirtti. Kathimerini'ye göre, tüm analistler Angela Merkel'in yerine geçen Olaf Scholz'un Atina'ya daha belirgin şekilde destek verdiği konusunda hemfikir.

Haberin Devamı

CNN Yunanistan, 'Erdoğan, Almanya'nın Türk-Yunan ilişkilerindeki tutumundan şikayetçi' başlığını seçti.