04.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:
Süleyman Sağat İzmir DHA
İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde belediye başkanlığını kazanan AKP'li Adnan Yüksel daha mazbatasını almadan, "intikam" aldı. Başkan Yüksel önceki dönem seçim kaybettiğinde arkasından davul çaldıran şoförü ilçe meydanındaki ağaçları boyamakla görevlendirdi.
Başkan Yüksel, Seçimlere DSP adayı olarak giren, ancak iki gün kala CHP lehine çekildiğini açıklayan Salih Seyhan ile santral memuru ve dört şoförü de Temizlik İşleri Şantiyesi'ne sürdü.
Gaziemir'de 1994 - 1999 tarihleri arasında DYP'den belediye başkanlığı yapan Adnan Yüksel 1999 yılında DSP'li İsmet Kılıç'a mağlup oldu. Bir dönem aradan sonra AKP üyesi olarak girdiği seçimleri kazanan Yüksel bu kez hızlı dönüş yaptı. Yüksel, daha mazbatasını almadan, Belediye Başkanlığı'nda çalışan bazı işçileri Temizlik İşleri ve Parklar Bahçeler Müdürlüğü'ne gönderdi.
Arkasında davul çalmış
Yüksel'in kaybettiği seçimlerden sonra Gaziemir Meydanı'nda davul çaldığı iddia edilen şoför Mustafa Özgür (40) ilk kurban oldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi'ne gönderilen Özgür'ün eline kireç dolu bir kova ve fırça verilerek daha önce davul çaldığı meydandaki ağaçları boyaması istendi.
10 yıldır santral memurluğu yapan Fatma Gürkan (55) da aynı şantiyeye çaycı olarak gönderildi. Bununla da yetinmeyen Yüksel, şoförler Hasan Demirdöven, Macit Sütlü, Murat Çipil ve Çetin Taşçı'yı da Temizlik İşleri Şantiyesi'ne gönderdi.
İlçedeki Ahmet Taner Kışlalı Spor Tesisleri'nde görevli olarak çalışırken, DSP'den belediye başkanlığına aday olup seçimden iki gün önce CHP lehine adaylıktan çekilen Salih Seyhan'ın da görev yeri Temizlik İşleri Şantiyesi oldu. Resmi olarak göreve başlamayan Adnan Yüksel'in bu görev değişikliklerini Belediye Başkan Yardımcısı Hülagü Turan'a talimat vererek yaptırdığı öne sürüldü.
EGE