Ege Bir düşüş olmazsa ‘paydos’ diyeceğiz

Bir düşüş olmazsa ‘paydos’ diyeceğiz

02.06.2017 - 04:24 | Son Güncellenme:

MÜFED Başkanı Necip Nasır, işlerin açıldığı, istihdamın arttığı bir dönemde sektöre demir darbesi indiğini vurguladı, “9 Haziran’a kadar Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile bir araya geleceğiz. Sonuç alınamazsa, maalesef yurt genelinde işler duracak” dedi

Bir düşüş olmazsa ‘paydos’ diyeceğiz

Türkiye’nin demir üretiminde dünyada ilk 5’te olduğunu ancak kıtlık ve karaborsa yaşandığını söyleyen MÜFED Başkanı Necip Nasır, “Son 4 ayda demirin ton fiyatı 1600 TL’den 2 bin 200 TL’ye yaklaştı. Bazı kişiler karaborsacılık yapıyor. 9 Haziran’a kadar demir fiyatlarında düşüş olmadığı takdirde ‘paydos’ çağrısı yapmak zorunda kalacağız. Bu paydosun daha geniş kitlelere seslenerek desteklenmesine yönelik çağrıda bulunacağımızı üzülerek belirtiyoruz” dedi. Nasır, işlerin açıldığı ve istihdamın arttığı bir dönemde inşaat sektörüne adeta demir darbesi indirildiğini savundu. Bakan Zeybekci’den, demirdeki aşırı fiyat artışına müdahale edilmesini istediklerini söyleyen Nasır, demirdeki KDV’nin de yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Karaborsacılık

Nasır, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’na bağlı 120 bin üyenin önemli bir kısmının ‘iş durdurma ve paydos çağrısı’ talep ettiğini açıkladı. Nasır, “Bir kısım üretici durumu fırsata çevirerek, karaborsacılık yapıyor” ifadesini kullandı.

‘Hükümetten acil müdahale bekliyoruz’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, istihdamdaki seferberlik çağrısını canı yürekten desteklediklerini belirten Necip Nasır şöyle konuştu: “Sektörün toparlanmaya başladığı bir dönemde, istihdam kayıplarının önüne geçilebilmesi ve zaman sınırlaması olan işlerin sekteye uğratılmaması için Hükümetimizden acilen tedbir almasını bekliyoruz.”