Ege Bir telefon edin sorunları çözelim

Bir telefon edin sorunları çözelim

04.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Semih Girgin’in yeniden başkan seçildiği Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Olağan Genel Kurulu’na katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı’nın kalkınması için elinden gelen her katkıyı sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Bir telefon edin sorunları çözelim

“Kemeraltı esnafının sorunlarını biliyorum” diyen Batur, “Elimden gelen desteği vermeye hazırım, bunu samimiyetle söylüyorum. Her zaman iletişim halindeyiz, bir telefon kadar yakınız, bürokrasi yok” ifadelerini kullandı.
Kemeraltı’nın kent için en önemli markalardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Sıkıntılar bitecek

“Eğer Kemeraltı’nı harekete geçirip, tarihi misyonunu, o alışveriş misyonunu eski canlılığına yeniden kavuşturursak, kentin özellikle turizm ile ilgili kalkınmasında, turistin kent merkezinde kalmasında çok önemli bir başarı elde etmiş oluruz. Tabi Kemeraltı’nın kendine özgü altyapı, üstyapı ve organizasyonla ilgili sorunları var. Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bakış açısı da bizim gibi. Üç sene boyunca altyapı ile ilgili, yağmur suyunun bertarafı ile ilgili Kemeraltı’nda çalışma yürütülecek.”

Esnafa görev düşüyor

Kemeraltı’nın UNESCO Tarihi Mirası Geçici Listesi’ne alınması kararını çok önemsediğini ifade eden Batur, böylelikle Kemeraltı’nın yurtdışından kaynak bulmasının da önünün açılacağını belirtti. Kemeraltı’nda hanutçuluk ve bunun gibi benzeri sorunların Kemeraltı’nda alışveriş yapmak isteyen insanları rahatsız ettiğine işaret eden Batur, Kemeraltı’na Kemeraltı esnafının sahip çıkması gerektiğini savundu.