Ege Hem estetik hem sağlık

Hem estetik hem sağlık

30.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

KBB Uzmanı Op. Dr. İlker Nalbant, dışarıdan bakıldığında doğal görünüm ve sorunsuz nefes alımının doğru yapılan burun operasyonunun göstergelerinden olduğunu belirtti

Hem estetik hem sağlık

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan KBB Uzmanı Op. Dr. İlker Nalbant, burun estetiği ameliyatlarında nefes alan sağlıklı bir burun oluşmasını sağlamanın önemine değindi, “Dışarıdan bakıldığında estetik olduğu anlaşılmayan, doğal görünümlü ve nefes alan burun önemli bir noktadır” dedi. Burun estetiği ameliyatlarının hastanın isteğine bağlı olarak yapılabildiği gibi, burnun iç kısmında nefes almaya kapalı bir durumda da yapıldığını belirten Op. Dr. İlker Nalbant, “Bu durumda hastayı daha rahat nefes aldırmak için burun içi operasyonu yeterli gelmez. Bu durumda burun içi ile birlikte burun dış çatısının da estetiği yapılarak nefes alır hale getirilir ve burnun dış görünümü de normal şekile getirilir. Hastanın isteği ile yapılan rinoplasti ameliyatı ise hasta ile hekim karşılıklı anlaşarak uygun bir yüz ifadesi verecek biçimde şekillendirilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tecrübe gerektirir

Rinoplasti ameliyatının bilgi ve tecrübe gerektirdiğini belirten Op. Dr. Nalbant, “Her KBB uzmanı bu ameliyatı yapamaz. Bu ameliyatlar tecrübe ve bilgi gerektirir. Rinoplasti de dikkat edilecek şeyler hastanın burnunun yapısı ve cilt yapısı da önemlidir. Yağlı ciltler biraz sorunludur. Tedavi bu kriterlere göre planlanmalıdır. Hastalarda burun estetiğinin yaz aylarında yapılmama kanısı mevcuttur. Bu genellikle doğrudur. Çünkü güneş ışınlarının yaydığı ultraviyole ışınlar ciltte istenmeyen sonuçlarla karşılaştırabilir. Ancak sabah erken ve akşam güneşinin zararı yoktur. Bu sebeple sabah erken ve akşam geç saatte dışarıya çıkanlarda yazın da bu ameliyat yapılabilir. Ameliyat sonrası ağrı olmaz. Ancak ödem ve biraz morluklar olabiliyor. Bu da 1 hafta sonra geçiyor. Son yıllardaki tekniklerdaki tekniklerle bu sorunlar da giderildi. 1 ay sonunda istenilen sonuca ulaşmış oluyoruz” dedi.