Ege İzmir projeleri ‘400’ listesine girdi

İzmir projeleri ‘400’ listesine girdi

04.08.2018 - 23:16 | Son Güncellenme:

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın icraat programını değerlendirdi, “İzmir iş dünyasının dile getirdiği konular Cumhurbaşkanımızın 400 projesi içinde yer alıyor” dedi.

İzmir projeleri ‘400’ listesine girdi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’in üzerinde önemle durduğu projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük icraat programında yer almasını değerlendirdi. Yazılımdan, teknolojik yatırımlara ve ihtisas organize sanayi bölgelerine kadar toplam 400 projenin ülke ekonomisini daha da büyüteceğini söyleyen Özgener, “İzmir’i geliştirecek projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunların başında Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması vardı. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı projeler arasında Tarım OSB ve benzer ihtisas OSB’lerin kurulacak olması İzmirliler olarak ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesi” dedi.
Başkan Özgener, geçen hafta İZTO’da düzenlenen E-Ticaret Zirvesi’nde KOBİ’lerin ihracata yönelmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekildiğini belirtti, “400 proje içinde küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizi (KOBİ) ihracata teşvik etmek ve e-ticarette ‘Made in Turkey’ markasını yaygınlaştırmaya yönelik desteklerin olacağının belirtilmesi bizi gururlandırdı” diye konuştu. İzmir’in termal turizmden yaşlı bakımına, organ naklinden plastik cerrahiye kadar geniş bir yelpazede sağlık turizminde merkez olabileceğini dile getirdiklerini de ifade eden Özgener, “Cumhurbaşkanımızın Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. ile Türkiye’yi sağlık turizminde marka haline getirmek istemesi de doğru yolda ilerlediğimizin ispatı. İzmir’in bu alanda yakın gelecekte merkez olabileceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Çin pazarına destek

Başkan Özgener, İZTO’nun son aylarda Çin ile ilişkilerini derinleştirdiğini ifade ederek şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız turizm alanında yeri pazarlara açılacağını belirterek, Çin’in turizm payından daha fazla pay almak için eylem planlarının hazırlandığını belirtti. İZTO olarak, Çinli heyetleri ağırladığımız İzmir’den katkı koymaya hazırız. Öte yandan Urla Yarımadası’nda, İzmir Teknoloji Üssü’nün kurulması için protokol imzalandı. Cumhurbaşkanımızın, teknoloji, bilişim, arge ve yenilikçiliğe önem vereceğini, bu alandaki yatırımların artırılacağını söylemesiyle İzmir’in bu rüyası gerçeğe dönüşebilir.”

MÜSİAD: Memnuniyetle karşılandı

MüSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “100 Günlük İcraat Programı”nın iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını belirterek, “Ülkemize yaptığımız katkıyı artırabilmek için zaman zaman birtakım öneriler sunuyoruz. Eylem planında, bu önerilerimizin karşılık bulduğunu ve sorunların çözümü için gösterilen değerli çabayı görmek, bizleri memnun etmenin yanı sıra hedeflerimize daha büyük inançla odaklanmamızı sağlamaktadır.”