Ege ‘Kadını yaşama tutunduracak’

‘Kadını yaşama tutunduracak’

28.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uşak Belediyesi’nin çabasıyla kente kazandırılan Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın katılımıyla hizmete açıldı. Varank, “Buradan gençler yetişecek. Merkez, kadınlarımızın güçlü şekilde yaşama tutunmasını sağlayacak” dedi

‘Kadını yaşama tutunduracak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uşak Belediyesi’nce Aybey Mahallesi’nde kente kazandırılan Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılış törenine Uşak Valisi Funda Kocabıyık, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve yurttaşlar katıldı.
Bakan Varank, merkezin Uşak’a katkısının büyük olacağını kaydetti, “Buradan gençler yetişecek. Kadınlar, buranın vesilesi ile yaşama daha iyi bir şekilde tutunacak. Böyle işlere vesile olan belediyemizin vizyonu, burada büyük önem taşıyor. İşte halka ve kalbe değen belediyecilik de bu demek. İnşallah bu tesis mahallemize ve Uşakımıza hayırlı uğurlu olur” dedi.
Bir insanın kentine hizmet edebilmesinin önemli olduğunu dile getiren Varank, şu vurguyu yaptı: “Vatandaşların faydalanabileceği, eğitim alabileceği bu güzel binayı belediye ile birlikte kente hediye eden Serdar Sağıroğlu Beyefendi’yi kutluyorum. Burada çeşitli yetenekler kazanacak bütün vatandaşlar, bu işin bahanesiyle Şerafettin Bey’e de dua edecekler. Allah, kendisine rahmet eylesin. Merhumun ailesine de böyle güzel bir işe vesile oldukları için teşekkür ediyorum.”
‘Sevilen bir büyüğümüzdü’
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Bakan Varank’a ve Sağıroğlu ailesine teşekkür etti, “Buraya ismini de verdiğimiz Şerafettin Amcamız, şehrimizin sanayisine büyük hizmetler etmiş; sevilen, sayılan bir büyüğümüzdü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Eğitim ve yaşam merkezine adı verilen, merhum işadamı Şerafettin Sağıroğlu’nun oğlu Serdar Sağıroğlu da, Bakan Varank ve Başkan Çakın’a şükranlarını sunduğunu belirtti, “Böyle bir hayra katkı sağlamış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. İlerleyen zamanlarda da bu memleketin bir ferdi olarak, kentimiz için en iyisini yapmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.
Merkezin içinde yer alan sınıfları gezen Bakan Mustafa Varank, kurslarda eğitim gören kadınlarla sohbet etti, burada üretilen ürünlerin Belediye tarafından kurulan Zümra Kadın El Emeği Pazarı’nda satılarak ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğunu dile getirdi.