Ege Lezzetli fuarlar

Lezzetli fuarlar

26.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ’ın düzenleyeceği 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile organik sektörünün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan 11. Ekoloji İzmir, bugün başlıyor. Fuarlar kapsamında birçok ünlü ismin katılacağı söyleşiler, tadım ve yemek şovları gerçekleşecek.

Lezzetli fuarlar

Dört gün sürecek fuarların son iki günü halka açık olurken, girişler ücretsiz olacak.
Fuarizmir’de düzenlenen ve 29 Mayıs günü sona erecek olan fuarlar kapsamında Olivtech’te; çok sayıda üretici, ithalatçı, distribütör, şef, gıda sektörü profesyoneli, şişe ve ambalaj üreticileri, makina üreticileri, zincir süpermarket alım heyetleri, zincir otel satın almacıları ve tüm sektörel ziyaretçiler bir araya geliyor.

Haberin Devamı

B holündeki Ekoloji İzmir’de ise “Organik Pazar” ziyaretçilerini bekliyor. Yurtdışından uzman isimler ve akademisyenlerin katılacağı etkinlikler ve konferansla da organik sektörünün sorunları ele alınacak. Sektörün geleceğine ışık tutuluyor.

Balıkesir’in kahvaltısı markalaşıyor

Yöresel mutfağıyla gastronomi turizminin öne çıkan rotalarından biri olmaya aday Balıkesir, iddiasını, 2-5 Haziran günleri arasında düzenleyeceği Uluslararası Kahvaltı Festivali ile ortaya koyacak. 30 civarında lezzetin görücüye çıkacağı festivalde, katılımcılarını hem lezzet hem de eğlence dolu bir yolculuğa çıkaracak. Yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltılarını 4 gün sürecek festivalle dünyaya duyurmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz, “Türkiye’yi doyuran şehrin gastronomi dünyasında hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

İzmir zeytini müzayedede

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonu doğrultusunda Fuar İzmir’de yapılacak Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapsamında Zeytinyağı Müzayedesi düzenlenecek. Bugün saat 17.00’de yapılacak müzayedeyle, 25 yerel üretici ve kooperatifin geleneksel usullerle sıkılmış ve şişelenmiş özel zeytinyağları satışa sunulacak. Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in bilge ağaçları bu yıl yine cömert davrandı. Gelin yüzyıllardır zeytinini bizden esirgemeyen bu ağaçların gölgesinde buluşalım” dedi.