Ege LİMAN AYAKLANMASI

LİMAN AYAKLANMASI

27.09.2009 - 01:24 | Son Güncellenme:

Muğla’da Marmaris Limanı’nın büyütülmesine yönelik çalışma başlatılması, çevrecilerin tepkisini çekti. Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan “Proje yeniden hayata geçirilirse eylem yaparız” dedi

LİMAN AYAKLANMASI

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır’ın Marmaris Limanı’nın büyütülmesine yönelik açıklaması çevrecilerin tepkisine neden oldu.
Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, ilçede hiçbir yanlışlığa izin vermeyeceklerini belirterek şöyle dedi:
“Bizler Valilik ve Kaymakamlığı temsilen görev yapıyoruz. İlçemizde hiçbir yanlışlığa izin vermediğimiz halkımız tarafından bilinmektedir. Daha önce yapılması planlanan Liman Projesi ile ilgili kesin tavrımızı koymuş ve projenin durmasında etken olmuştuk.”
Projenin yeniden hayata geçirilmesi durumunda eylem yapacaklarını bildiren Ersan, “Greenpeace’in Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) gemisi bayramın ilk günü Marmaris’teydi. Eylem yapmalarını biz engelledik. Ama Liman Projesi yeniden hayata geçirilecek olursa Greenpeace ile birlikte eylemin Allah’ını yaparız” diye konuştu.
Eylemlerini bugüne kadar genel saygı çerçevesinde yaptıklarını hatırlatan Ersan, “Bundan sonra bu liman projesi tekrar gündeme gelirse ne bakan dinleriz ne de vekil. Yapacağımız eylemlerle hepsini çiğner geçeriz. Biz rant peşinde değiliz, tam tersi rantçılar Marmaris’ten uzaklaşsın istiyoruz. Liman konusunu akıllarından bile geçirmesinler” diye konuştu.

Projeyi destekleyenler de var

Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Marmaris ve bölge esnafına yararlı olacak her türlü yasal proje ve çalışmalara destek veririz. Buraya gelecek olan gemiler esnafa destek olacaksa sorun yok ama başka amaç ile büyütülecekse o zaman karşılarında oluruz” diye konuştu.
Marmaris Su Sporları Derneği Başkanı Salih İnce Tunç da, “Marmaris ve bölge ekonomisine ne katkı sağlanacaksa her zaman destek veririz. Önemli olan her şeyin yasal platformda olmasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

AKP’li vekil ne demişti?
AKP Muğla milletvekili Mehmet Nil Hıdır: Önümüzdeki aylarda Marmaris Limanı’nın büyütülmesi için temeller atılacak. Şu anda yapılan inceleme ve araştırma sonunda limanın büyütülme projesi sonuna geldi. Nasip olursa Ulaştırma Bakanımız ilk temeli atacak. Liman büyütülmesi konusunda Marmaris Belediyesi ve halkı çok hassas. Ama yapılan inceleme ve araştırmalarda kesinlikle doğal dokuya zarar verme olayı yoktur. Limanları bulunan Avrupa şehirleri bu konuya büyük önem veriyor. Şu anda gemi turizmi çok önemli. Bizim doğal limanlarımız ve stratejik konumlarımızla gemi turizmi çok uygun.