Ege ‘Lojistik merkezini çok önemsiyoruz’

‘Lojistik merkezini çok önemsiyoruz’

27.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

83 kişilik heyetle Ankara’yı ziyaret eden İzmir iş dünyası, Ticaret Bakanı Muş’tan, Kemalpaşa Lojistik Merkezi çalışmalarının hızlanacağı sözünü aldı

‘Lojistik merkezini çok önemsiyoruz’

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 8 meslek odası ve borsanın temsilcilerinden oluşan 83 kişilik heyet, TOBB’un 70’inci yıl etkinlikleri için Ankara’yı ziyaret etti. İzmirli heyetin ilk durağı Anıtkabir oldu. EBSO Başkanı Yorgancılar’ın Muhafız ve Merasim Bölüğünü selamladığı resmi tören sonrasında, mozoleye “İzmir Oda Borsaları” adına çelenk konuldu. Ardından İZTO Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İTB Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret ederek çeşitli sektörlerden üyelerin sorunlarını aktardı.
Başkanlardan Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile ilgili bilgi alan Bakan Muş, “Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nde hem TIR parkı hem depolar hem de gümrük olacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çalışmaları hızlandırıp bir an önce tamamlamayı planlıyoruz. Bakanlık olarak bugüne kadar olduğu gibi gereken tüm desteği vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

14 sorun masaya yatırıldı

İzmir’deki balıkçılık sektörünün tüm paydaşları, sorunlarını görüşmek için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Kamu, özel sektör ve üniversitelerden toplam 60 kişinin katıldığı toplantıda 14 madde tartışıldı, çözüm önerileri üretildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, “Sorunların çözümü için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız” dedi. İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen de, “İzmir önemli bir potansiyele sahip. Denetim noktasında Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bize vermiş olduğu destek için çok teşekkür ediyorum. Su ürünlerini ayakta tutmak, geleceğe taşımak için bu denetimler büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Yazarlar