Ege Maliyetler, inşaatları durdurmak üzere

Maliyetler, inşaatları durdurmak üzere

23.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, inşaat malzemelerindeki aşırı artış nedeniyle sektörün adeta durma noktasına geldiğini belirtti.

Maliyetler, inşaatları durdurmak üzere

Bir yılda yüzde 145 zam
İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in talimatıyla, İnşaat Komitesi olarak 2020 ve 2021 yılı arasındaki fiyat farklarını ortaya çıkarmak için bir çalışma başlattıklarını ifade eden Kahraman, başta demir ve çimento olmak üzere bazı kalemlerde yüzde 145 varan zamlarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Bu şartlar proje üretmenin mümkün olmadığını ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:

“Bu zamlarla proje üretilse dahi vatandaşa yüzde 100 zam olarak yansıyacaktır. 500 bin liraya satılan bir daire bundan sonra 1 milyon 250 bin liraya satılacaktır. Bu fiyat artışları kaçınılmazdır. İzmir depreminden sonra hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları da maliyetlerdeki artışlardan olumsuz etkilenecek. Araştırmamızın sonucunu AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’a ilettik. İlgil bakanlıklarla görüşeceğini ifade etti. Ayrıca hazırladığımız dosyayı bizzat Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a ulaştıracağız. Ekonomimizin can damarı olan sektörlerin başında gelen inşaat sektörünü sekteye uğratmak, fırsatçılık yapmak, ülkemize büyük zarar veriyor.”