Ege ‘Megapol İzmir’ şehrin tam kalbinde

‘Megapol İzmir’ şehrin tam kalbinde

26.11.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Megapol Group Başkanı Selim Gökdemir, 400 milyon dolarlık yatırımla kente dokuzuncu projeyi kazandırıyor, “Depreme karşı sağlamlık önem verdiğimiz konuların başında geliyor” diyor

‘Megapol İzmir’ şehrin tam kalbinde

Bugüne kadar Karşıyaka’da Mavi Kule, Pasaport’ta Heris Tower, Bayraklı’da Sunucu ve Martı Plazalar, Alsancak’ta Kordon Kule, Bayraklı’da Megapol Tower ve Halkapınar’da Çarşı Kule projelerini hayata geçiren Megapol Group, şimdi de 400 milyon dolarlık harcamayla İzmir’e 9’uncu büyük yatırımını gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

“İzmir Gibi Çok Sesli, Çok Renkli” sloganıyla yapımı süren ve 200 bin metrekarelik alana yayılan yeni proje Megapol İzmir’de; rezidans ve ofislerin bulunduğu 3 büyük kule, az katlı (3-4 ve 5 kat) 7 apartman, 11 bloğu kapsayan katlı mağazalar, 54 kafe-restoran ve alışveriş dükkanı, 330 metre uzunluğunda çarşı caddesi, 1450 adet kapalı-açık otopark, açık-kapalı havuz, kültür, sanat ve spor merkezleri bulunuyor. Şehiriçi otobüs, metro, tramvay ve İZBAN terminallerine yürüme mesafesinde bulunan Megapol İzmir’e her yerden kolayca ulaşılabiliyor. İş ve ev konforunu birleştiren bu projede, 90 metrekareden başlayan ve 235 metrekareye kadar genişleyen, balkonlu, eşsiz İzmir manzaralı ofisler yer alıyor. “Megapol İzmir” projesinin içinde, bölgenin en büyük Kültür ve Sanat Merkezi de bulunuyor. Bin kişilik kapasiteye sahip merkezde tiyatrodan müzikale, stand-up’dan sinemaya ve sergiye kadar pek çok sanat etkinliği düzenlenebilecek. “Sanat Kafe” de sanatseverlere hizmet verebilecek. Spor ve Sağlık Merkezi ise 4 bin 750 metrekarelik geniş bir alana yayılıyor.

Haberin Devamı

‘Film-Belgesel Yapım Merkezi de kuruldu’

Megapol Group Başkanı Selim Gökdemir, bu projelerinin de İzmir’in en sağlam yapıları arasında yer alacağını belirterek, “Depreme karşı sağlamlık en önem verdiğimiz konuların başında geliyor” dedi. Bir yandan da “Dijital Tarih Müzesi” hazırlığının sürdüğünü belirten Gökdemir, “1925-2007 yılları arasında Almanya Başkonsolosluğu olarak hizmet veren İzmir

1. Kordon’daki 132 yıllık tarihi binayı, 2016 yılında Almanya Devleti’nden satın alarak restorasyona başladık. Yakın tarihimizin, olaylarımızın ve kimliklerimizin dijital ortamlarda anlatımı ile belgesel filmler eşliğinde görsel sunumunu planladık. Tarihi objelerin ve kitapların da onlara refakat etmesini de hedefledik. Ayrıca tarihimize katkıda bulunabilmek için Megapol Film-Belgesel Yapım Merkezi de kurduk” diye konuştu. Doğa dostu yatırımlarının da sürdüğünü belirten Selim Gökdemir, “Megapol Sera” projesinin Karşıyaka’nın Sancaklı Köyü’nde hayata geçtiğini açıkladı.