Ege Nehir, başarısıyla ‘ilham’ oluyor!

Nehir, başarısıyla ‘ilham’ oluyor!

14.11.2017 - 02:58 | Son Güncellenme:

Kız çocuklarına başarılarıyla ilham vermeleri için seçilen 6 Türk kızından biri olan Nehir Özzengin, başarısıyla dikkat çekiyor

Nehir, başarısıyla ‘ilham’ oluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye’deki kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmeyip eğitimlerine devam edebilmeleri ve destek olunduğu takdirde her şeyi başarabileceklerine olan inançlarını artırmak amacı ile bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında kamu spotu hazırladı. Kamu spotunda spor, bilim, fizik, matematik, güzel sanatlar gibi farklı alanlarda uluslararası başarılar kazanmış 6 kız çocuğuna yer verildi. Film tüm yayın organlarında 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nden itibaren süresiz olarak yayınlanmaya başladı.
‘Gururlandırdı’
Bakanlık tarafından bu anlamlı projede yer alması için seçilen TAKEV İlköğretim Okulları 7. sınıf öğrencisi Nehir Özzengin, anne ve babasının büyük desteği ile 4.5 yaşında piyano eğitimi almak için ilk adımı attığını, 5 yıl önce burslu kazandığı Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi’nde aldığı klasik piyano eğitimiyle 4 uluslararası ödülün sahibi oldu. Türkiye’deki tüm kız çocuklarının okuyabilmelerini yürekten istediğini belirten Özzengin, “Kız çocukları için böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak beni hem çok mutlu etti, hem de gururlandırdı. Umarım kız çocuklarına umut olup, eğitimlerine devam etmeleri için gereken cesareti verebiliriz” dedi.