Ege Rüyasında gördü üç ödül kazandı!

Rüyasında gördü üç ödül kazandı!

04.03.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Sertaç Koyuncu’nun Boğulmanın Adabı isimli kısa filmi, 16 festivale kabul edildi; beşinde de en iyi uluslararası filme aday gösterildi

Rüyasında gördü üç ödül kazandı

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Sertaç Koyuncu’nun senaryosunu yazıp yönettiği Boğulmanın Adabı isimli kısa filmi, uluslararası ve ulusal çok sayıda festivale kabul edildi, birçok başarıya imza attı. Filmiyle festival yolculuğuna başlamadan önce Cannes Film Festivali’nin Kısa Film Köşesi bölümüne de kabul edilen Koyuncu, burada sektör profesyonellerinin görüşleri eşliğinde atölyelere katılıp, filmin festival stratejisini oluşturdu. Uluslararası prömiyerini Amerika Birleşik Devletleri Alexandria’da gerçekleştirilen film, toplam bir yıllık süreçte Fransa’dan İtalya’ya, Belçika’dan İspanya’ya kadar 10 farklı ülkenin önemli film festivallerinde resmi uluslararası seçkilere kabul edildi.

Filmini anlattı

Toplam 16 festivalde yer aldı, 5’inde de en iyi uluslararası film dahil olmak üzere pek çok ödüle aday gösterildi. Geçen yıl Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin Giovanni Scognamillo anısına düzenlediği 7. Gio Ödülleri kapsamında Kısa Film Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Son olarak 7. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nde en iyi ses ve en iyi görsel efekt ödüllerinin sahibi oldu. Koyuncu, gördüğü bir rüyadan etkilenip senaryosunu kaleme aldığı 30 katlı bir apartmanın asansöründe geçen filmini anlattı,

“Bir sabah 30 katlı bir apartmandaki yedi apartman sakini, farklı sebeplerle dört kişilik tek bir asansöredoluşur. Apartman yöneticisi hakkında şikayetlerde bulundukları sırada asansör arızalanır. Kabindeki tansiyon giderek yükselecek” dedi.