Ege Sağlığa erişim kolaylaşıyor

Sağlığa erişim kolaylaşıyor

23.04.2018 - 23:57 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile MUSİAD Başkanı Ümit Ülkü, ’Türkiye’nin Sağlıktaki Gücü ve Potansiyeli’ toplantısında, “Dönüşüm yaşandı” vurgusunu yaptı.

Sağlığa erişim kolaylaşıyor

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu’nun ’Türkiye’nin Sağlıktaki Gücü ve Potansiyeli’ Türkiye İstişare Toplantısı İzmir’de düzenlendi. Balçova Termal Oteli’nde düzenlenen toplantıda sağlıktaki yerli üretime dikkat çekilirken, birçok konuda da önemli mesajlar verildi. Toplantıya; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Levent Can, Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, Hastane Başhekimleri ve yöneticileri ile birçok iş adamı katıldı.
MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD olarak Türkiye’de 86, dünyada 180 noktada çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Sorunları çözdük’

Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin 2002 yılından sonra kaynakların artması ve özel sektöre yapılan katkılarla farklılaştığını söyleyen Ülkü, daha önce parası ve sigortası olmayan hastaların sağlık hizmeti almak için senet imzalarken, son dönemde sağlıkta dönüşüm programıyla değişimin yaşandığını dile getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, sosyal güvenlikte kurumların birleştirilmesiyle sağlık alanında önemli icraatlar yapıldığını kaydetti, “Sağlığa erişim konusunda yaşanan sıkıntıları çözdük” diye konuştu.