Ege Sağlıklı oruç için doktora danışın!

Sağlıklı oruç için doktora danışın!

26.05.2018 - 00:39 | Son Güncellenme:

Dr. Ümit Yoket, oruç tutmak isteyen hipertansiyon hastalarının sağlıkları açısından doktorlarına danışması gerektiğini belirtti

Sağlıklı oruç için doktora danışın

Ramazan ayında oruç tutmak isteyen hipertansiyon hastalarının kendi sağlıkları açısından doktorlarına danışarak oruç tutmaları daha yararlı olacaktır diyen Özel İzmir Gazi Hastanesi’den Dahiliye Uzmanı Dr. Ümit Yoket, hipertansiyon hastalarının yaz aylarında oruç tutmalarının, hastalığın ileleyişini hızlandırdığını da belirtti. Hipertansiyon ve Hipotansiyon hastalıklarının karıştırıldığına da değinen Dr. Yoket, şöyle konuştu:
‘Ölçüm yapılmalı’
“Sıcak bir yaz ikliminin yaşandığı bölgelerde yaşayan, tansiyon ilaçlarını ve tuzsuz rejim diyetini düzgün uygulayan hipertansiyon hastaları, Mayıs sonu Haziran ortalarından itibaren; halsizlik, baş dönmesi, isteksizlik, uyku hali gibi sorunlar yaşamaktadır. Tansiyonu ilaç ve diyetle kontrol altında olmasına rağmen bu şikayetleri yaşayan hastalar, aslında hipotansiyon, yani tansiyon düşüklüğü hastası olabilir. Çoğu zaman gözden kaçan bu durumun farklı yorumlara yol açmaması için, hastalar düzenli tansiyon ölçümleri kayıtlarını hekimlerine sunmalıdır. Böylece hastalıklarının tanısı çok daha rahat konur. Hipertansiyonun belirtilerini anlamanın güç olabileceğini de belirten Dr. Yoket, hastalığın hiçbir belirti vermeden yıllarca devam ettiğini ve yüksek risk taşıyan vakalarla karşılaştıklarını ifade etti.
Belirtilere dikkat!
Dr. Yoket, “Güneş altında uzun zaman geçiren, stresi yüksek ortamlarda bulunan, aşırı tuz kullanımı olan, fazla kilosu bulunan şeker hastalığı olan kişilerde belirtiler daha ileri seviyede olabilir” diye konuştu.