Eğitim 2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

16.06.2016 - 10:42 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları henüz açıklanmadı. Haziran ayında açıklanması beklenen KPSS sonuçları ileri bir tarihe ertelendi. KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih ve daha bir çok ayrıntı haberimizde yer almaktadır.

2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak

Ülkemizde kamusal alanda yani devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışma ortamı bulmak pek kolay bir durum değildir. Çünkü insanların en çok tercih etmiş olduğu iş kurumları devlete bağlı olan , kurumlardır. Bunun sebebi de özel sektördeki iş kollarında maaş, sigorta güvencesi ve iş güvencesi bakımından önem teşkil etmektedir. Bu ve bunun gibi durumlar göz önünde bulundurulduğunda insanlar devlete bağlı kurum ve kuruluşlar da iş bulabilmek için birbirleri ile yarış tutmaktadır. Ülkemizin sınav koordinatörü olan ÖSYM (Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi) kuruluşunun KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) adı altında sunmuş olduğu sınavda başarılı olan öğrenciler devlete bağlı kurum ve kuruluşlara ata usulü ile iş başlangıcı yapmaktadır. KPSS sınavına girmek isteyen öğrencilerin belirli kriterlerde olması gerekmektedir. Bu kriterler göz önünde bulundurularak KPSS A ve KPSS B sınavı adı altında iki çeşit KPSS sınavı yapılmaktadır.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS A sınavına girebilmek için Lisans programı mezunu yada mezun olmayı garantileyen bir öğrenci olmak gerekmektedir. KPSS A sınavından başarılı bir not alan öğrenciler maliye bakanlığı, iç işleri bakanlığı gibi bir çok iş kurumunda iş bulma olanağı mevcuttur. Bu sınavdan başarılı not alan adayların iş bulma olanağı daha fazladır. KPSS B sınavına girebilmek için ise ön lisans yada arta öğretim kurumundan mezun olmak gerekmektedir. Bu sınavdan başarılı not alan adaylar ise merkezi atama sonucunda iş yerlerine ataması gerçekleştirilmektedir. KPSS A sınavı her yıl yapılmaktadır. KPSS B sınavı ise çift yıllarda olmak koşulu ile 2 yılda bir olarak gerçekleştirilmektedir.

En son yapılan KPSS sınavı KPSS A sınavıdır. Bu sınava giren öğrenciler bildiğiniz üzere lisans mezunu öğrencilerdir. KPSS sınavının ardından adayları saran bir başka heyecan ise KPSS sonuçları olarak bilinmektedir. KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafında sınava giren adaylara duyurulmuştur. İnternet üzerinden yapılan bu açıklama adayların KPSS sonuçları hakkındaki heyecanını biraz olsun bastırmıştır. Normal şartlar altında KPSS sonuçlarının 9 Haziran tarihinde açıklanması bekleniyordu ancak ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada KPSS sonuçlarının 14 temmuz tarihinde açıklanacağı duyurulmuştur. Aynı başvuru işleminde olduğu gibi ÖSYM resmi internet sitesine T.C. kimlik numaranız ve Aday şifreniz ile giriş yaparak başvurularım yada duyurular bölümü üzerinden basit bir şekilde KPSS sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Sisteme fazla yüklenilmesi durumunda 14 temmuz tarihinde ÖSYM resmi internet sitesi cevap vermeye bilir. Bu sebep ile KPSS sonuçlarınızı takıntı yaşamadan öğrenmek için 15 temmuz tarihinde basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bilgisayarın yanı sıra akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden KPSS sonuçlarınızı öğrenmek daha kolaydır. Telefon operatörlerini sunmuş olduğu internet paketleri sayesinde olduğumuz her yerde internetimiz yanımızdadır. Bu kolaylık neticesinde KPSS sonuçlarını öğrenmek akıllı telefonlar üzerinden daha kolaydır.