Eğitim Aduket Ne Demek? Oyunlarda Aduket Çekmek Terimi Ne Anlama Gelir?

Aduket Ne Demek? Oyunlarda Aduket Çekmek Terimi Ne Anlama Gelir?

23.03.2021 - 06:06 | Son Güncellenme:

Street Fighter oyunu ilk kez 1987 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde piyasaya sürüldü. Büyük beğeni toplayan oyun daha sonra İngiltere, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde de oyun severlerin ilgisini çekmeyi başardı. 1995 yılından itibaren Türkiye'de de oynanmaya başlayan Street Fighter oyunundaki özel hareketlerden birinin adı Aduket'tir. Aduket ne demek? Oyunlarda aduket çekmek terimi ne anlama gelir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Aduket Ne Demek Oyunlarda Aduket Çekmek Terimi Ne Anlama Gelir

Street Fighter oyununda yer alan karakterlerden bazılarının isimleri şunlardır: Chun Li, Ken, Bianca, Ryu ve Edmond Honda. Bu oyundaki Aduket hareketini ise sadece Ken ve Ryu gibi güçlü karakterler ile yapmak mümkündür.

Aduket Ne Demek?

Aduket, Street Fighter oyunundaki en güçlü vuruşlardan biridir. Sadece Ken ve Ryu'ya özel olan bu hareketi yapabilmek için dövüşçülerin güçlerinin tam olması gerekir. Diğer oyuncuların da kendilerine has özel vuruş teknikleri vardır.

Oyunlarda Aduket Çekmek Terimi Ne Anlama Gelir?

Aduket çekmek için birçok tuşa sırasıyla basmak gerekir. Özel bir tuş kombinasyonu ile yapılan bu hareket oldukça etkilidir ve rakibin gücünü büyük oranda azaltır.