Eğitim Arşidük Ne Demek? Arşidük Tdk Kelime Anlamı Nedir?

Arşidük Ne Demek? Arşidük Tdk Kelime Anlamı Nedir?

09.04.2021 - 14:13 | Son Güncellenme:

Batı Avrupa ülkelerinde soyluluk nişanesi olarak birçok unvan kullanılmıştır. Bu unvanlar aynı zamanda devletin idaresinden sorumlu olan kişileri tanımlar. Kral, hükümdar ve prens dışında en çok kullanılan unvanla sırasıyla dük, arşidük ve grandük'tür. Kont ve baron da özellikle Cermen ülkelerinde sıklıkla kullanılan diğer unvanlara örnek olarak gösterilebilir. Arşidük ne demek? Arşidük TDK kelime anlamı nedir? Merak eden okurlar için ayrıntılı bir şekilde derledik.

Arşidük Ne Demek Arşidük Tdk Kelime Anlamı Nedir

Osmanlı İmparatorluğunda devletin başındaki kişiye padişah ya da sultan, Avrupa ülkelerinde ise kral denir. Kraldan sonra ise sırasıyla arşidük ve dük unvanları gelir.

Haberin Devamı

Arşidük Ne Demek?

 Arşidük, Cermen imparatorluklarından biri olan Avusturya - Macaristan İmparatorluğunda kullanılan bir unvandır. Arşi Latince kökenli bir sözcük olup baş anlamına gelir. Orijinal hali ''dux'' şeklinde yazılan dük kelimesi ise lider ve öncü demektir.

Arşidük baş lider ve öncü manasına gelen bir unvandır.

Arşidük TDK Kelime Anlamı Nedir?

TDK'ya göre arşidük sözcüğünün anlamı prenstir. Prens aynı zamanda kraldan sonra tahta çıkacak olan kişidir. Bu nedenle arşidük kelimesi aynı zamanda veliaht anlamına gelir.