Eğitim Atölye Nasıl Yazılır? TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Atolye Mi Atölye Mi?

Atölye Nasıl Yazılır? TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Atolye Mi Atölye Mi?

10.05.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Atölye kelimesi oldukça fazla karşılaşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Ancak atölye kelimesinin yazımı sıklıkla karıştırılmaktadır. Türk dil kurumuna göre doğru yazılışın atölye mi yoksa atolye mi olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Atölye nasıl yazılır? TDK'ya göre doğru yazılışı atolye mi atölye mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Atölye Nasıl Yazılır TDKya Göre Doğru Yazılışı Atolye Mi Atölye Mi

 Atölye kelime anlamı olarak işlik manasına gelmektedir. Dilimiz de sıklıkla kullanılmakta olan atölye kelimesi, günlük hayatta da sıklıkla karşılaşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Atölye kelimesinin Fransızca kökenli bir sözcük olduğu da bilinmektedir. Atölye kelimesi, yazımı en fazla karıştırılan sözcükler arasında yer almaktadır. 

Haberin Devamı

 Atölye Nasıl Yazılır?

 Günlük hayatta birçok kelime sıklıkla kullanılsa bile yazımında yanlışlıklar yapılabilmektedir. Atölye kelimesi de yazımı en fazla karıştırılan kelimeler arasında yer almaktadır. Kelimenin doğru yazılışı ''atölye'' olarak ifade edilebilir.

 Atolye şeklinde yazılan kelime ise yazım yanlışına sebep olabilmektedir. Atölye kelimesini yazarken ''ö'' harfi yerine kullanılan ''o'' harfi bir yazım yanlışına sebep olmaktadır. Atölye kelimesi, el işleri ile uğraşmakta olan zanaatkarların çalıştığı iş yerlerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir yer ismi olarak da ifade edilebilir.

  TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Atolye mi Atölye mi?

 Yazımı en fazla karıştırılan ve yazılırken en fazla hata yapılan kelimelerden birisi de atölye olarak ifade edilebilir. Türk dil kurumuna göre ise kelimenin doğru şekilde yazılışı atölye olarak belirtilmektedir. Türk dil kurumuna göre atölye kelimesi; zanaatçıların ve özellikle de heykel veya resim gibi sanatlarla uğraşan kişilerin çalıştığı yeri ifade etmek için kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Atolye şeklinde yazılması da bir yazım yanlışına sebep olmaktadır. Atölye kelimesini doğru bir şekilde yazmak ve doğru bir şekilde kullanmak için kelimenin ''atölye'' olarak yazılması gerekmektedir.