Eğitim Azmak Nehri Nerede? Nereye Dökülür Ve Özellikleri Nelerdir?

Azmak Nehri Nerede? Nereye Dökülür Ve Özellikleri Nelerdir?

13.01.2022 - 01:13 | Son Güncellenme:

Azmak nehrinin nerede olduğu ve nereye döküldüğü merak edilen nehirler arasındadır. Özellikle öğrenciler tarafından Azmak nehri merak edilen ve araştırılan nehirlerden biridir. Bu bakımdan Azmak nehrinin nerede olduğunu ve özelliklerini öğrenebilir ve buna göre gerektiği yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Azmak nehri nerede? Nereye dökülür ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Azmak Nehri Nerede Nereye Dökülür Ve Özellikleri Nelerdir

Azmak nehri Muğla'nın Akyaka ilçesinde bulunmaktadır. Azmak nehri Gökova'nın kuzeyi ile Akyaka'nın kesiştiği noktada çıkmaktadır. Azmak nehri bir tatlı su nehridir ve bundan dolayı da çevresinde sazlıklar vardır. 

Haberin Devamı

 Azmak Nehri Nerede?

 Azmak nehri Muğla Akyaka ilçesinde Gökova ile Akyaka'nın kesişim noktasından çıkmaktadır. Azmak nehri Gökova'nın yaklaşık olarak 1 km doğrusundan denize dökülür. Çok sayıda kaynaktan çıkan kollardan oluşan Azmak nehri 2 km sonra denize ulaşmaktadır.

 Azmak çayının tümü boyunca 150 kaynak vardır ve bu kaynaklar çıkış yapmaktadır. Denize kadar 2 km uzunluğunda olan Azmak nehrinde bazı yerlerinde yoğun olarak yosunlaşmaya rastlanır. 40 cm ile 10 metreye kadar derinliği bulunan Azmak nehrinde suyun sıcaklığı ortalama olarak 15 derece olarak gözlemlenmektedir.

 Azmak Nehri Nereye Dökülür ve Özellikleri Nelerdir?

 Azmak nehri Akyaka ilçesinde yer almaktadır. Muğla'nın Akyaka ilçesinde bulunan Azmak nehri Gökova körfezine dökülür. Boyuna göre su debisi fazla olan Azmak nehrinde gezintiler de düzenlenmektedir. Azmak nehri tatlı su nehridir ve yanında sazlıklar ile ördeklerin bulunması mümkündür.

Haberin Devamı

 Doğal bir güzellik olarak kabul edilen Azmak nehri Akyaka'ya olan ilginin de artmasını sağlayan güzelliklerden biridir. Azmak nehri tatlı su olmasından dolayı bazı yerlerinde Azmak nehrine girilmesi de mümkündür. Bataklık kısımları da bulunduğundan yetkili kişilere bilgi vermek ve nehrin yalnızca güvenli olan bölgelerinde yüzmek gerekmektedir.