EğitimBidayet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Bidayet Mahkemesi Nedir?

Bidayet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Bidayet Mahkemesi Nedir?

24.08.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Bidayet, Arapça kökenli bir kelimedir. Türkçeye Arapça dilinden geçmiş olan bidayet kelimesinin kökeni bda kökünden gelir. Bidayet, TDK sözlük anlamı başlama ya da başlangıç demektir. Bidayet kelimesinin anlamı dışında bidayet mahkemesinin ne demek olduğunu da sizler için derledik.

Bidayet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Bidayet Mahkemesi Nedir

Bidayet, Arapça kökenli bir kelimedir. Türkçeye Arapça dilinden geçmiştir.

Bidayet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bidayet, TDK sözlük anlamı başlangıç ya da başlama anlamına gelen bir kelimedir. Arapça bdA kökünden gelir ve bidaat sözcüğünden alıntıdır. Arapça bada kökü yeniledi ya da başladı kelimelerinin mastarı olarak kullanılır. Tarihte ilk kez Nesimi'nin 1425 yılında kevnü mekandır ayetim, zati dürür bidayetim eserinde bidayet kelimesi geçmiştir. Arapça kökenli bir kelime olan bidayet dilimize Arapça dilinden geçmiştir.

Bidayet Mahkemesi Nedir?

Eski dönemde istinaf mahkemeleri varlığını sürdürürken ilk derece mahkemelerine verilen isim bidayet mahkemesiydi. Avrupa Birliğinde ya da Avrupa Topluluklarında da adalet divanının dışında ilk derece mahkemelerinin tümüne de bidayet mahkemesi adı verilmektedir. Bidayet, kelime olarak ise başlama ya da başlangıç anlamlarında kullanılabilir.

 

KEŞFETYENİ
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'

Cadde | 28.04.2025 - 07:01

62 yaşında Demi Moore, ‘Dünyanın En Güzel Kadını’ seçildi.

Yazarlar