Eğitim Borç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Borcun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Borç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Borcun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

27.06.2022 - 01:38 | Son Güncellenme:

Ekonomi dünyasında ve günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız borç kelimesi eş anlamlı kelime kategorisinde oldukça zengindir. Borç kelimesinin anlamı ve eş anlamı merak edilen konular içerisinde yer alır. Borç kelimesinin anlamı nedir? Kaç tane eş anlamı kelimeye sahiptir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Borç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Borcun Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Borç kelimesi, daha sonra ödemek kaydıyla birinden alınan değerli olan herşeydir. Çalmak izinsiz alma, borç ise daha sonra ödeme sözü vererek karşılıklı rıza ile mal alma anlamını taşır. Borçlanma ticarette ve diğer kategorilerde farklı isimlendirilebilir. 

Haberin Devamı

 Borç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Bu kelimenin birçok eş anlamlı kelimesi vardır. Ancak en meşhur olanları şunlardır: Vecibe, kredi, deyn, zimet ve ödev kelimeleridir. Bu kelimeler günlük hayatta sıklıkla kullanılır. 

 Borç Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Bu kelime ile eş anlamlı olan diğer kelimeler şu şekildedir: Takanak, verecek ve yükümlülük gibi kelimelerdir. Borçlanma veya borç alma gibi anlamlarda kullanılan bu kelimeler cümlede farklı anlamlarda kullanılabilir. Vecibe kelimesi genellikle dini konulardaki borçlanmayı ifade eden bir kelimedir.