Eğitim Çin'de Şu An Saat Kaç? Çin İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Çin'de Şu An Saat Kaç? Çin İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

26.05.2021 - 06:34 | Son Güncellenme:

Çin, Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Türkiye ile arasında 9 saatlik bir uçak yolculuğu mesafesi bulunmaktadır. Her iki ülke arasında meridyen farkı da bulunmaktadır. Bu meridyen ve mesafe farkı saat farkına da sebep olmaktadır. Peki, Türkiye ile Çin arasında ne kadar saat farkı bulunmaktadır? Çin'de saatler Türkiye'ye göre kaçı göstermektedir? İşte, Türkiye İstanbul saat dilimi ile Çin Pekin saat dilimi arasındaki farklılıklar.

Çinde Şu An Saat Kaç Çin İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir

Çin ile Türkiye arasındaki mesafe ve meridyen farkından dolayı saat farkı fazla olarak göze çarpmaktadır. Yapılacak iş ve işlemlerde bu detayın göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Çin'de Şu An Saat Kaç?

Çin, Türkiye'den 5 saat önde gitmektedir. Yani Çin'de saatler sabahı gösterdiğinde, Türkiye'de ise saatler hala gece yarısında bulunmaktadır. Örneğin Çin'de saat 07:00 iken, Türkiye'de saatler gece 02:00'yi göstermektedir.

Çin ile Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Çin ile Türkiye arasında toplam 5 saatlik bir fark bulunmaktadır. Türkiye, Çin'e göre 5 saat geriden gelmektedir. Bunun sebebi ise Türkiye ile Çin'in üzerinde bulundukları meridyenler arası mesafedir.