Eğitim Compliance Ne Demek, Türkçesi Nedir? Compliance Ne İş Yapar?

Compliance Ne Demek, Türkçesi Nedir? Compliance Ne İş Yapar?

20.07.2022 - 13:02 | Son Güncellenme:

Compliance İngilizce kökenli bir sözcüktür. Kurumsal işyerlerinde yönetimsel faaliyetleri sürdürmek yeni bir uygulama getirilmesi halinde şirket çalışanları ve çözüm ortaklarının uyumu sağlayan uyum ofisi olarak tanımlanmaktadır. Compliance belirli politika sürecini başlatmak doğru şekilde sürecinin tamamlanması ve eksiklerin giderilmesi standartlarını belirlemektir. Compliance belirli sürecin devam etmesi ile ortaya çıkabilecek uyumsuzluğu nötrolize edilmesi için kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Compliance Ne Demek, Türkçesi Nedir Compliance Ne İş Yapar

Compliance tüm orta ve büyük ölçekli firmalarda birim olarak kurulur ve işleyişi sağlanır. Compliance ofisi veya uyum ofisi çalışanları yönetim ve çalışanlar arasında köprü niteliğindedir.

Compliance Ne Demek?

Compliance sözcük anlamı uysal olmak, başkaldırmamak, standartize edilmiş kurallara uyum sağlamak olarak ifade edilmektedir.

Compliance Türkçesi Nedir?

Compliance Türkçe karşılığı uyumlamak, geleneksel kurallara uymak anlamında kullanılır.

Compliance Ne İş Yapar?

Herhangi bir durumun oluşması halinde yasa, tüzük, yönetmelik kurallarına uygun hareket edilmesini sağlayan birimdir. Compliance hem devlet kurumları içerisinde hem de özel sektör kuruluşlarında uyum ofisi olarak iş yapmaktadır. Bir kimsenin mevcut kurallara aykırı hareket etmesi durumunda kötü sonuçlar meydana gelmeden önleme görevindedir.