Eğitim Deniz Anası Sokması (Isırması) Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Deniz Anası Sokması (Isırması) Durumunda Ne Yapılmalıdır?

19.10.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Yaz aylarında denizde yüzerken dikkatli olmak son derecede önemlidir. Dikkatsizlik sonucunda denizlerde yer alan deniz anası insanları sokabilmektedir. Deniz anası sokması yani ısırması durumunda yapılacak olan bir takım işlemler bulunmaktadır. Bu durumun ciddiye alınması ise son derecede önemlidir. Deniz anası sokması vakası sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Peki deniz anası sokması durumunda ne yapılmalıdır? Deniz anası sokmasına ne iyi gelir? İşte deniz anası sokması ile ilgili tüm detayları derledik.

Deniz Anası Sokması (Isırması) Durumunda Ne Yapılmalıdır

 Yaz aylarında deniz analarının yoğun olduğu yerlerde yüzülmesi sonucunda deniz anası sokması vakaları ortaya çıkabilmektedir. Deniz anaları zehirli olabilir. Bundan dolayı biran önce deniz anası sokulan kişinin tedavisine başlanılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Deniz Anası Sokması (Isırması) Durumunda Ne Yapılmalıdır?

 1) Deniz Suyu

 Deniz anası sokmasına çok iyi gelen bir şeydir. Deniz suyu derhal ısırılan bölgeye ilave edilir. Bu şekilde deniz anasını ısırdığı bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

 2) Sirke

 Sirke her derde deva olarak bilinmektedir. Özellikle deniz anası sokması vakalarında otuz saniye olacak kadar sirke dökerek ısırılan bölgenin iyileşmesini sağlayın. Sirke ile bu bölgenin yıkanması son derecede önemlidir.

 3) Bandaj

 Eğer deniz anası zehirli ise bandaj kullanmakta fayda var. Kol ya da el bandajları kullanarak sokulan bölgenin etrafını sarın. Bu şekilde kan dolaşımını engelleyerek zehrin vücudun diğer bölgelerine gitmesini de engellemiş olursunuz. Bu yönteme tampon yöntemi de denir.