Eğitim Deontoloji Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Deontoloji Bilimi Neyi İnceler?

Deontoloji Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Deontoloji Bilimi Neyi İnceler?

03.06.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Hukuk kuralları ile görgü kurallarının yanı sıra etik kuralları da bulunmaktadır. Görev sorumluluklar etik kuralları çerçevesinde irdelenmektedir. Bu incelemeler arasında deontoloji terimi dikkat çekmektedir. Peki, deontoloji ne demektir? Deontoloji bilimi olarak bilinen bilimin inceleme konuları nelerdir? Deontoloji bilimi hangi dilden dilimize gelmektedir? İşte, deontoloji ifadesinin anlamı ile bu bilimin inceleme konusu olan alan bilgileri.

Deontoloji Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Deontoloji Bilimi Neyi İnceler

Deontoloji terimi köken olarak Fransızca bir kelime olup, "déontologie" ifadesinden süre gelmiştir. TDK sözlük kütüphanesi içinde bu bilime ait bilgiler sunulmaktadır.

Deontoloji Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Fransızca deontoloji bilimini TDK, Türkçeye ödev bilimi olarak çevirmiştir. İnsanların belirli bir takım ödevleri bulunmaktadır. Bu varsayımı ahlak öğretileri olarak temel alan bilim deontoloji bilimidir. Tüm bu öğretilerden kaynaklanan görev ile kuralların çeşitli iş kollarındaki somut olan izdüşümleri bu bilimin konusuna girmektedir.

Deontoloji Bilimi Neyi İnceler?

Etik bilimi içerisinde yer alan ve bir mesleğin uygulanması esnasında göz önünde bulunması gereken ahlaki değerleri inceleyen bilim deontolojidir. Bu kapsamda deontoloji biliminin alanına bu hususlar girmektedir.