Eğitim DGS başvurusu nasıl yapılır? 2020 DGS başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvurusu nasıl yapılır? 2020 DGS başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?

08.06.2020 - 15:54 | Son Güncellenme:

DGS başvuruları konusunda vatandaşların araştırmaları sürüyor. Önlisans eğitimlerini Lisans eğitimine tamamlamak isteyen vatandaşlar her yıl ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS sınavını için başvuruların ne zaman alınacağını merak içerisinde araştırmayı sürdürüyor. Peki DGS başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvurusu nasıl yapılır 2020 DGS başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar

DGS başvuruları ne zaman alınacak sorusu Üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 9-17 Haziran tarihleri arasında alınacak. Yarın başlayacak olan başvurular öncesinde yayımlanacak olan kılavuzda DGS sınavına ilişkin detaylar netlik kazanacak. 9 Ağustos sınavında gerçekleştirilecek olan DGS sınavı 9 Eylül'de adaylara duyurulacak

Haberin Devamı

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

DGS başvuruları ÖSYM tarafından 9-17 Haziran tarihleri arasında alınacak.

DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

DGS başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra başvuru işlemi gerçekleştirilebilecek. Sitede fotoğraf geçerlilik süresi dolan adaylar ise ÖSYM büroları aracılığı ile gerçekleştirilecek.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti kılavuzun yayımlanmmasının ardından netlik kazanacak