Eğitim Dgs Sınavı Kaç Sorudan Oluşur Ve Kaç Dakika Sürer?

Dgs Sınavı Kaç Sorudan Oluşur Ve Kaç Dakika Sürer?

25.05.2021 - 15:46 | Son Güncellenme:

2 yıllık üniversiteyi bitiren bireylerin 4 yıllığı tamamlaması için DGS sınavına girmesi gerekiyor. DGS sadece 2 yıllık üniversite mezunu olan bireylerin girdiği bir sınavdır. DGS hakkında araştırma yapanlar kaç soru bulunduğu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. DGS kaç dakika olduğu kişilerin araştırdığı detaylardan biridir. DGS sınavı kaç sorudan oluşur ve kaç dakika sürer? DGS sınavı hakkında merak edilen bilgileri derledik.

Dgs Sınavı Kaç Sorudan Oluşur Ve Kaç Dakika Sürer

Dikey Geçiş Sınavı, ön lisans mezunu olan öğrencilerin girdiği bir sınav türüdür. Toplamda öğrencilere 120 soru sorulurken, 150 dakika zaman tanınıyor.

Haberin Devamı

 DGS Sınavı Kaç Sorudan Oluşur ve Kaç Dakika Sürer?

 DGS sınavıyla alakalı öğrencilerin merak ettiği konulardan biri de, kaç soru olduğudur. DGS sınavında öğrencilere sayısal ve sözel olmak üzere toplamda 120 soru sunuluyor. 120 soru sorulan sınavda öğrencilere toplamda 150 dakika zaman veriliyor.

 150 dakika içerisinde 120 sorunun tamamı çözülmesi gerekiyor. 150 dakika sonunda öğrencilerin sınavı direkt olarak sonlandırılır. Sınavda yetkili olan bireyler, sınav süresinin bitmesiyle sınavı sonlandırarak sınav kağıtlarını topluyor.