Eğitim Düve Nedir? Düve Ne Zaman Süt Vermeye Başlar?

Düve Nedir? Düve Ne Zaman Süt Vermeye Başlar?

01.03.2021 - 15:07 | Son Güncellenme:

Düve ve diğer büyük baş hayvanları birçok bireyin ortak merak konusu olmaktadır. Bu durumun asıl nedeni hangi hayvanın etinin ve sütünün iyi olacağı hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafında Düve nedir? Düve ne zaman süt vermeye başlar? Soruları bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.

Düve Nedir Düve Ne Zaman Süt Vermeye Başlar

Düve hayvanı 1 ile iki buçuk yaşları arasında bulunana büyük baş hayvanlara denmektedir. Bu hayvanlar kısaca henüz doğum yapmamış dişi inek olarak da bilinmesinde her hangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Düve Nedir?

Büyük baş hayvanlardan biri olarak bilinene düve bir tür süt ineği olarak bilinmektedir. Bu hayvanlar 1 ile iki buçuk yaş arasında bulunana dişi ve hamile olmayan canlılar olmaktadır. Düve hayvanı eti diğer hayvan etlerine göre daha yumuşak ve yağlı olabilmektedir. Bu nedenle birçok birey ve kasap tarafında en çok tercih edilen etlerden biridir. Fakat genel manada ve gelecek açısından düşünüldüğü zaman aslında bu hayvanların kesilmemesinde fayda vardır.

Çünkü buzağı doğurabilmekte ve sür verimi de oldukça yüksek olmaktadır. Bu dana ve hayânalar ülkenin geleceği açısında oldukça önemli bir şekilde yer tutmaktadır. Bugün Türkiye içinde et ve süt ürünlerinin fiyat açısında oldukça yüksek olmasının nedeni bu hayvan sayısının az olmasıdır. Ayrıca Nesillerin gelişimi ve alınana etin sütün kalitesi içinde verimli hayvanların kesimhaneye girmemesinde fayda vardır.

Haberin Devamı

Düve Ne Zaman Süt Vermeye Başlar?

Düve hayvanı ilk on iki aydan sonra süt verimi başlamaktadır. Bu san iki ay sürecinde bu hayvanların beslenmesi oldukça önemli olmaktadır. Eğer eksik ve yetersiz beslenme olur ise verim de azalmaktadır. Verilen sütün ve verilen sütün kalitesi besleneme türüne göre değişmektedir.