Eğitim EBA kurs hizmetinden öğrenciler nasıl yararlanabiliyor?

EBA kurs hizmetinden öğrenciler nasıl yararlanabiliyor?

22.08.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

EBA kurs sistemi sayesinde öğrenciler videolu içeriklerden yardım alabiliyor. Ders destek araçları ile EBA kurs hizmeti kullanışlı bir uygulama olarak dikkat çekiyor. EBA kurs hizmetinden her öğrenci yararlanabiliyor.

EBA kurs hizmetinden öğrenciler nasıl yararlanabiliyor

Türkiye' de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çıkan karar ile günümüzde her bütçeye uygun olarak açık olan dershaneler kapatılmıştır. Bu eğitim kurumlarının kapanması ile bir çok öğrenci kendilerine yeni bir eğitim takviyesinde bulanacak kurum arama çabasına girmiştir. Fakat bunun pek mümkün olmadığı ülkemizde bir çok öğrenci mağdur olmuştur. Fakat devletin bu soruna bir çözüm getirmesi bir çok öğrenciye destek ve yardımcı olmuştur. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan bu hizmet sayesinde aradığınız bir çok konuya ve bilgiye bir çok alternatif yol ile ulaşmanız mümkün olacaktır. Açılımı eğitim Bilişim Ağı olan EBA kısaca eğitim ve öğretim için gerekli olan tüm bilgilerin toplanmış olduğu bir bilgi havuzudur diyebiliriz. Durumu olmayan bir çok öğrenciye de destek olan bu sistem gönüllü olan kitap yayınlarının kaynaklarını vermesi ve EBA ile paylaşması sonucunda ortaya çıkan bu oluşum günümüzde gönüllü öğretmenlerinde aynı zamanda öğrencilerinde paylaştığı sunumlar ile daha da zengin bir hale gelmiştir.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğer sizler de bu bilgi havuzundan faydalanmak istiyor iseniz bağlı olduğunuz okuldan Eğitim Bilişim Ağı şifresi edinmeniz gerekmektedir. Bu şifre sayesinde sistemde gerekli olan tüm bilgilere ulaşacak ve seçmiş olduğunuz derslerin bilgilerini sizlere aktaracaktır. Her yıl dönem dönem başvuru tarihleri değişen EBA' nın başvuru tarihlerini takip etmeniz oldukça önemlidir. Aksi halde Milli Eğitim' in sağladığı uzman kadronun ve en güvenilir bilgi kaynaklarına ulaşmanız mümkün olmayacaktır. Aldığınız bu EBA şifresi ile aşağıda sizler ile paylaştığımız koyu renkte belirtilen yazıya tıklayın. Daha sonra T.C kimlik numaranız ve EBA şifreniz ile sisteme giriş yapın. Bu bilgileri istenilen yerlere uygun bir şekilde yazın. Daha sonra istediğiniz 5,6,7,8,9,10,11,12. sınıfa ait olan dersleri seçin. Üst sınıftan derste alabileceğiniz EBA sisteminde bir çok eğitim olanağı vardır bunlardan en uygun olanını seçin.

Haberin Devamı

Oldukça kullanışlı olan bu sistem sayesinde üniversiteye hazırlanmakta olan öğrencilerin de oldukça sık kullandığı bu sisteme giriş yaptıktan sonra ihtiyacınız olan dersler hakkında kaynak toplayabilir ve önemli gördüklerinizi ayrı bir şekilde kaydedebilir ve sizin de paylaşmak istediğiniz bazı konuları bu sistem üzerinden paylaşarak diğer öğrencilerin de bu bilgiden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sisteme kayıt olduktan sonra bu sistemden sadece kaynaklara ulaşmak ile kalmayıp dilediğiniz konu hakkında kendinizi ufak çaplı bir sınava da tabii tutmanız mümkün olacaktır. Aynı zamanda bu sistem öğrencinin T.C kimlik numarası ve EBA şifresi sayesinde öğrencinin tüm bilgilerini de güvenilir bir şekilde korumaktadır. Ders seçimlerinizi de hazırlık amaçlı olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin 11. sınıfta okuyan bir öğrenci iseniz 12 sınıf derslerini de seçip hazırlık amaçlı bu sınıfın derslerinden de faydalanabilme imkanına sahip olabilirsiniz. Oldukça güzel bir bilgi paylaşım portalı olan EBA öğrencilerin ve öğretmenlerin de oldukça yararlı gördüğü bir kaynak olmaya devam ediyor.