Eğitim EBA kurs portalı hakkında bilinmesi gerekenler!

EBA kurs portalı hakkında bilinmesi gerekenler!

16.08.2016 - 14:55 | Son Güncellenme:

MEB EBA kurs portalı zengin ders içeriğiyle öğrencilere ve öğretmenlere hizmet veriyor. İnternetten kullanılabilen bir e-ders programı sunan EBA kurs giriş portlaı eğitime önemli katkı sağlıyor. Veliler, çocuklarının EBA kurs portalını kullanmalarına gönül rahatlığıyla izin veriyor.

EBA kurs portalı hakkında bilinmesi gerekenler

Türk eğitim sistemi içerisinde etkin bir şekilde uygulanan teknoloji odaklı çalışmalar sayesinde artık öğrencilerin daha modern ve daha çağdaş bir eğitim altyapısına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen dijital temel odaklı eğitim çalışmalarının arasında yer alan Eğitim Bilişim Ağı sayesinde milyonlarca öğrencinin okul dışında da destekleyici eğitim alabilmeleri sağlanıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı sayesinde öğrencilerin okulda gördükleri eğitim müfredatında yer alan tüm konulara sanal ortam üzerinden de kolay bir şekilde ulaşabilmeleri sağlanıyor. Böylelikle öğrencilerin eğitim yaşamlarında çok daha yüksek başarılara ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı milyonlarca öğrenci tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde öğrenciler tarafından internet ortamı üzerinde yer alman Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim sisteminin bu denli yoğun şekilde kullanılmasının en önemli etkenlerinden birisi kesinlikle yaygın kullanıma sahip olan akıllı cihazlardır. Çünkü modern teknolojinin bir ürünü olan akıllı mobil cihazlar sayesinde nerede olursa olsun internet erişimi sağlayabilmek öğrencilerin, internet üzerinde yer alan bu sanal eğitim portalının sunduğu avantajlardan yararlanabilme imkanına sahip olabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalının bu denli yoğun şekilde kullanılmasına neden olan bir diğer önemli ana husus ise kesinlikle doğrudan bakanlık denetiminde olan resmi bir uygulama portalı olmasıdır. Çünkü internet ortamı üzerinde EBA giriş portalı öncesinde de çok sayıda sanal eğitim portalı yer alıyordu. Ancak güvenirlilik yönden çok ciddi eksiklikleri bulunması nedeni ile veliler tarafından öğrencilerin kullanımına onay verilmiyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı sadece bakanlık müfredatında yer alan ders içeriklerini farklı anlatım tarzları ile yine bakanlık denetiminde öğrencilere sunduğundan veliler, çocuklarının bu sanal eğitim portalını kullanmalarına gönül rahatlığı ile izin verebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı üzerinde en güncel eğitim müfredatından oluşan akademik personeller ve eğitime gönül vermiş firmalar tarafından hazırlanan e-ders içerikleri yer alıyor. Bunun dışında EBA giriş ekranındaki özel öğretmen girişi ile öğretmenler tarafından kullanılabilen ve aynı zamanda da öğretmenlerinde meslektaşları ile kendi ders kaynak paylaşımlarını yapmaları ile birlikte Eğitim Bilişim Ağı içerisinde son derece zengin bir ders kaynağı oluşuyor. Aynı şekilde öğrenciler de EBA giriş ekranından giriş yaparak bu ders içeriklerine ulaşabildiği gibi diğer öğrenciler ile kendi ders notlarını paylaşabiliyor. Böylelikle de internet üzerinde son derece interaktif ve etkin bir sanal eğitim portalı oluşturulabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinden öğrencilerin ders içeriklerine kolaylıkla ulaşarak özellikle Bakanlar Kurulu kararı ile kapanan dershanelerden dolayı yaşanan okul sonrası eğitim desteği boşluğunun etkin bir şekilde doldurulabilmesi sağlanıyor. Böylelikle Türk eğitim sisteminde ezberci eğitim anlayışından uzaklaşılarak daha kaliteli ve daha başarılı bir eğitim temeli oluşturulabiliyor.