Eğitim EBA kursa kayıt işlemleri nereden yapılıyor?

EBA kursa kayıt işlemleri nereden yapılıyor?

29.06.2016 - 10:46 | Son Güncellenme:

Hazırlıklarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile daha etkin bir şekilde gerçekleştirerek, yeni eğitim yılına çok daha iyi bir şekilde hazırlanabilecek. MEB EBA kurs EBA giriş portalı Türkiye’de ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarındaki tüm öğrenciler tarafından kullanılabiliyor.

EBA kursa kayıt işlemleri nereden yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortamda hizmete açtığı Eğitim Bilişim Ağı, modern yüzyılda teknolojik gelişmeler ışığında eğitim alanında ortaya çıkan önemli bir ihtiyacın sonucudur. Bakanlığın 21.yüzyıl eğitim hizmet yapısının Türk eğitim sistemi içerisinde en etkin şekilde kurularak, öğrencilere her zaman dünya ile eş değer düzeyde eğitim hizmetlerinin sunulabilmesi ve böylelikle de öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından geçmişlerinde kaliteli ve dinamik bir eğitim kariyerinin bulunmasının sağlanması amaçlanıyor. Bu temelde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan çalışmaların bir ürünü olan EBA kurs portalı, Türkiye’de milyonlarca öğrencinin eğitimine önemli bir destek alabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Teknoloji çağında, teknolojik cihazlar ile bir gelişim çağı geçiren günümüz öğrencilerinin, teknolojinin getirdiği kolaylıklardan ve yenilikçi fırsatlardan eğitiminde de faydalanabilmesini sağlayacak çok önemli bir sanal eğitim portalı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı henüz çok yeni bir dijital hizmet olmasına rağmen milyonlarca öğrenci tarafından ve öğretmen tarafından yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalının oldukça geniş kapsamlı ve zengin bir eğitim doküman içeriğine sahip olması öğrenciler tarafından kullanılabilirliği kadar öğretmenler tarafından da kullanımının mümkün olmasını sağlıyor. Böylelikle Türkiye’de öğretmeninden, öğrencisine kadar eğitim dünyasının her bir öğesinin son derece çağdaş ve modern standartlarda eğitim hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlıyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan EBA kurs portalı dahilinde öğrencilerin e-ders faaliyetlerinden yararlanabilmesi sağlanıyor ki bu durum geçtiğimiz yıl içerisinde Bakanlar Kurulu kararınca kapatılan dershanelerden dolayı öğrencilerin eğitim yaşamlarında ortaya çıkan önemli bir boşluk olan okul dışı ders takviyesi ve sınav hazırlık uygulamaları boşluğunun etkin bir şekilde doldurulabilmesini sağlıyor. Dijital teknolojiler sayesinde öğrencilerin internete de kolay bir şekilde bulunduğu her yerden erişim sağlayabiliyor olması elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetlerini yoğun şekilde kullanmalarına neden oluyor.

Her öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu geniş kapsamlı sanal eğitim portalı EBA kurs portalı üzerinde kendi ders notlarını paylaşabiliyor. Bu sayede de öğrenciler, diğer öğrencilerin ders notlarının sunduğu avantajlardan da yararlanarak hem okul derslerinde hem de üniversite sınavları olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve 5 oturumlu Lisans Yerleştirme Sınavı’nda çok daha yüksek başarı sıralaması ve puan düzeyi yakalayabilme şansına sahip olmasını sağlıyor.

Üstelik elektronik ortam üzerinde faaliyet gösteren EBA kurs portalı uygulamalarının doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı denetim ve yönetiminde olması da velilerin, çocuklarının bu e-ders ve e-kurs uygulamalarından gönül rahatlığı ile faydalanmalarına izin verebilmelerini sağlıyor. EBA giriş ekranında öğrenciler ve öğretmenler için özel olarak ayrı şekilde oluşturulan giriş pencerelerinden öğrenciler ve öğretmenler tarafından giriş işlemleri bakanlığın kendileri için belirlemiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile gerçekleştirilebiliyor.