Eğitim Erp Çarpma Nedir? Araç Sorgulamada Erp Ne Anlama Gelir?

Erp Çarpma Nedir? Araç Sorgulamada Erp Ne Anlama Gelir?

26.04.2021 - 02:02 | Son Güncellenme:

Her araç sahibi gündelik hayatında kaza yapabilir. Kişiler kaza yaptığında sigorta şirketine kaza raporunu sunar ve hazırlatır. Erp çarpma sigorta şirketleri tarafından kullanılan bir terimdir. Erp çarpmanın ne demek olduğu ve neyi ifade ettiği kişilerce çok merak edilen bir konudur. Erp çarpma nedir? Araç sorgulamada ERP ne anlama gelir? İşte, tüm detaylar.

Erp Çarpma Nedir Araç Sorgulamada Erp Ne Anlama Gelir

Erp çarpma, raporlu çarpma anlamına sahip olan bir terimdir. Kaza yapan kişilerin araçlarını sigorta şirketi onarmadan, onarım parasını direkt olarak araç sahibine verir. Bu durum erp çarpma olarak adlandırılır.

Haberin Devamı

 Erp Çarpma Nedir?

 Her araç sahibi araçlarını sigortalatarak, araçlarını güvence altına alıyor. Araç sahipleri araçlarıyla kaza yaptığında bu durum sigorta şirketi tarafından inceliyor ve bir rapor hazırlanıyor. Araçlarda oluşan hasarlar sigorta şirketleri tarafından ücretlendiriliyor. Ne kadar zarar olduğu ve aracın ne kadar bir ücrete yaptırılacağı sigorta şirketi tarafından belirleniyor. Sigorta şirketleri bu araçları tamir ettirerek tekrar araç sahiplerine teslim ediyor. Fakat bazı durumlarda sigorta şirketi başka yöntemlere başvurabiliyor.

 Araçlarda oluşan hasar tutarı, bazen araç sahiplerine nakit olarak ödenebiliyor. Araçlar sigorta şirketi tarafından yaptırılmıyor ve belirlenen hasar ücreti araç sahibine ödenip, kendisinin yaptırmasını talep edebiliyor. Bu durum Erp çarpma işlemi olarak adlandırılıyor. Sigorta şirketleri araçlarda oluşan hasarların incelemesini yapıyor ve bir zarar belirliyor. Belirlenen bu zarar tutarı araç sahiplerine ödeniyor.

Haberin Devamı

 Araç Sorgulamada ERP Ne Anlama Gelir?

 Araç sorgulamaları yapılarak araçların bazı kaza kayıtları görülebiliyor. Özellikle ikinci el araç alacak olan kişiler bu sorgulamayı yaparak, araçlarda bir hasar oluşup oluşmadığını görebiliyor. Yapılan sorgulamalarda kişilerin önüne ERP terimi çıkabiliyor. ERP terimi, aracın bir nedenden dolayı hasar aldığını ve bu hasarın ödeme tutarı sigorta şirketi tarafından araç sahibine yapıldığını gösterir.