Eğitim Fc Ne Demek? Futbol Takımlarının Sonunda Yer Alan Fc'nin Açılımı Nedir?

Fc Ne Demek? Futbol Takımlarının Sonunda Yer Alan Fc'nin Açılımı Nedir?

25.03.2021 - 17:06 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga, İngiltere Premier Lig ve İtalya Seri A liglerinde yer alan bazı takımların sonunda FC kısaltması yazar. Bu kısaltmanın açılımının ne olduğu merak edilen konular arasında yer almaktadır. Başta Barcelana ve Bayern Münich olmak üzere birçok köklü kulübün sonunda yer alan FC ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fc Ne Demek Futbol Takımlarının Sonunda Yer Alan Fcnin Açılımı Nedir

İsminin sonunda FC yer alan dünyaca ünlü takımlardan diğerleri şu şekilde sıralanabilir: FC Manchester United, Real Madrid, Ajax, Juventus ve İskoçya Premier Lig ekiplerinden Glasgow Rangers. 

Haberin Devamı

FC Ne Demek? 

Futbol kelimesi, İngilizce olan Foot ve Ball sözcüklerinden türetilmiştir. Ayak topu anlamına gelen bu kelimenin kısaltması F şeklinde yazılır. C ise Club kelimesinin kısaltmasıdır. 

Futbol Takımlarının Sonunda Yer Alan FC'nin Açılımı Nedir?

Futbol takımlarının sonunda yer alan FC'nin açılımı Futbol Kulübü'dür. Bu şekilde yazmasının nedeni, aynı kulübün basketbol ya da voleybol gibi branşlarda da mücadele etmesidir. 

Örneğin Barcelona'nın hem futbol hem de Euroligde mücadele eden takımı vardır. Basketbol takımının kısaltması BC, futbol takımının ise FC şeklinde yazar.