Eğitim Fiksasyon Nedir? Tıp Dilinde Fiksasyon Ne Anlama Gelir?

Fiksasyon Nedir? Tıp Dilinde Fiksasyon Ne Anlama Gelir?

27.02.2021 - 03:45 | Son Güncellenme:

Tıp dilinde kullanılan fiksasyon ifadesi hangi alanda kullanılmaktadır? Ne tür hastalıkların tedavisinde bu yönteme başvurulmaktadır? fiksasyon hangi hastalıkların tedavisinde ve kullanılır? Bu yöntem sayesinde hangi amaçlara ulaşılır? İşte, fiksasyon kelimesi ile alakalı merak edilen tüm detayları derledik.

Fiksasyon Nedir Tıp Dilinde Fiksasyon Ne Anlama Gelir


Fiksasyon kelimesine ilk doku anlamı ortaya çıkmaktadır. Pataloji laboratuvarları başta olmak üzere diğer laboratuvarlarda da fiksasyon ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Bu laboratuvarlarda fiksasyon yapılarak dokunun hangi hastalıklara sebep olduğunu ya da ne gibi olumsuzluklara sebep olduğunu tespit işlemi yapılır.

Fiksasyon nedir?

Fiksasyon; tespit, sabitleme, ne olduğunu anlama gibi durumlarda yapılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile hastalıklı dokunun incelemesi yapılır. Fiksasyon genel itibariyle bu manaya gelmektedir.

Tıp Dilinde Fiksasyon Ne Anlama Gelir?

Mikroskopi vasıtası ile biyoloji alanında yapılan fiksasyon işleminde canlı dokular incelenir. Alkol veya ona benzer bir sıvı içerisinde yapılan fiksasyon işlemi dokuya zarar veren durumu bulmak için yapılır. Ya da hastalığın tedavisinde kullanılabilecek yöntemler tespit edilir. Bu bakımdan tıp alanında çok kullanılan bir olmazsa olmaz yöntemdir.