Eğitim Fungusit Nedir, Ne İşe Yarar? Fungusitler Ne İçin Kullanılır?

Fungusit Nedir, Ne İşe Yarar? Fungusitler Ne İçin Kullanılır?

24.04.2021 - 02:52 | Son Güncellenme:

Fungusitler, son zamanlarda pek çok kullanım alanına sahip olan mantar çoğalmasını engellemektedir. Bu nedenle de fungusit nedir? fungusit ne işe yarar? fungusit ne için kullanılır? Sizler için tüm detayları ile derledik.

Fungusit Nedir, Ne İşe Yarar Fungusitler Ne İçin Kullanılır


Fungusit, günümüzde bilindiği gibi pek çok sayıda kişinin kullandığı ve de bitkilerde hastalıklar yapan mantarların üremelerini engelleyen tüm kimyasal ilaçlara verilen bir isimdir. Fungusitler yaygın olarak kullanılmakta olan ürünlerdir.

Fungusit Nedir?

Fungusit, mantar ile mantar sporlarının öldürülmesinde ve ya kontrol altına alınmasında kullanılmakta olan kimyasallara verilen isimdir. Antimikotik şekilde de adlandırılan fungusitler, mantar ilacı olmaktadır.

Mantarları, mantar sporlarını ya da mantar enfeksiyonlarını öldürmek, büyümesini engellemek adına kullanılan toksit maddedir. Ayrıca doğal ya da sentetik formlarda olabilen fungusit, genellikle mahsul, süs bitkilerine ekonomik olarak zarar vermekte olan parazit mantarlarını kontrol etmek adına kullanılır.

Fungusit Ne işe Yarar?

Fungusitler genel olarak pek çok saalanda etkilidir. Fungusitler, mantarların hücresel işleyişlerini bozup patojenik ve ya parazitik mantarları öldürürler. Hücresel solunumla ilgili olarak metabolik yolları kesmek adına spesifik enzimlerle bağlanırlar. Bununla beraber herbisitler, insektisitler ve ya antibiyotiklerde olduğu gibi, bazı mantar türlerinde de direnç gelişimine yol açmıştır. Pek çok sayıda fungisit, spesifik patojenlere de karşı yüksek etkinlik sağlamakta olan hedeflenmiş aktivitelere sahiptir.

Fungusitler Ne için Kullanılır?

Fungusitler, tarım alanlarında verim kayıplarını engellemek amacı ile sıklıkla kullanılır. Çünkü mantarlar mahsulün verimlerini çok ciddi miktarlarda da azaltabilir. Buna ek olarak hayvancılıkta da mantarlara bağlı enfeksiyonları önlemek ve ya tedavi etmek için de kullanılır. Ayrıca ilaç endüstrisinde de aseptik üretimler amacı ile kullanılan alanların tam olarak aseptik hale getirilmesinde fungusit kimyasallarından da çok fazla alanda yararlanılması görülmektedir.