Eğitim‘Karnede ödülü de cezayı da abartmayın’

‘Karnede ödülü de cezayı da abartmayın’

20.06.2025 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Yaklaşık 19 milyon öğrenci, karnelerini alarak, 3 aylık bir tatile giriyor.

‘Karnede ödülü de cezayı da abartmayın’

Yeni eğitim öğretim yılı 8 Eylül’de başlayacak.  “Karne hayat başarısını göstermiyor” diyen İstanbul Atlas Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacer Nermin Çelen, “Mükemmeliyetçi ebeveynler, çocuğun tüm derslerden en yüksek notu almasını bekliyor. Hepsinin iyi olması mümkün değil. Bazı çocuklar müzikte çok iyidir ama matematikte iyi değildir. Yani çocuğun doğuştan getirdiği bir yeteneği var. Hayat başarısı ile karne başarısı her zaman paralel gidemeyebiliyor” diyor. Karne hediyesinde ölçünün önemini de değinen Çelen, şunları söyledi: “Bazen ölçü kaçırılabiliyor. Birinci sınıfı bitiren bir öğrenciye tablet, bisiklet gibi hediyeler alınıyor. Ama bunun sonu yok. Beşinci sınıfta ne alacaksın? Çocuğun dıştan değil, içten motive olması gerekiyor.”

KEŞFETYENİ
Survivor'ın eski şampiyonunu gören tanıyamıyor! 'Bambaşka biri'
Survivor'ın eski şampiyonunu gören tanıyamıyor! 'Bambaşka biri'

Cadde | 20.06.2025 - 06:31

Survivor 2023 şampiyonu Nefise Karatay, Instagram'ı sık kullanan ünlülerin başında geliyor. Yeni paylaşım yapan Nefise Karatay, yaşadığı değişimle dikkatleri çekti.

Yazarlar