Eğitim Ketenpere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ketenpereye Gelmek Ne Anlama Gelir?

Ketenpere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ketenpereye Gelmek Ne Anlama Gelir?

12.06.2021 - 04:28 | Son Güncellenme:

Günümüzde insanlar arasında geçen konuşmalarda argo sözcüklerinde sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Argo kelimeler söylenmesi hoş olmayan kelimeler olsa bile bunlarla konuşmayı tercih eden çok sayıda insan bulunmaktadır. Çoğu insanda bazı argo kelimelerin anlamını dahi bilmemektedir. Ketenpere, kelimesi de bu manada ele alınması gereken kavramlardan biri olmaktadır. Peki, ketenpere kelimesi ne anlama gelmektedir? TDK sözlük anlamı ne olarak açıklanmaktadır? Ketenpereye gelmek ne demektir? İşte, ketenpere kelimesi ile ilgili hususlar.

Ketenpere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ketenpereye Gelmek Ne Anlama Gelir

Ketenpere kelimesi, argo kelimeler arasında gösterilmektedir. Halk arasında kandırılmak anlamında kullanılan bir kelime olmaktadır.

Ketenpere Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ketenpere kelimesi, çeşitli hilelerle kişileri tuzağa düşürerek hedefine ulaşan insanlar için kullanılan bir tabir olmaktadır. Ketenpere kavramı, saf insanların iyi niyetlerinden faydalanılarak onlardan bir çıkar gözeten insanları anlatan bir kelime olarak da belirtilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre ketenpere kelimesi; dolandırıcılık yapan, dolandırıcı kimse olarak açıklanmaktadır.

Ketenpereye Gelmek Ne Anlama Gelir?

Ketenpereye gelmek tabiri; türlü oyun ve düzenbazlıklar yapılarak insanların kandırılmasını, aldatılmasını ve dolandırılmasını ifade eden kavramlardan biri olarak değerlendirilmektedir.