Eğitim Kısrak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kısrak Neye Denir?

Kısrak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kısrak Neye Denir?

12.06.2021 - 04:25 | Son Güncellenme:

Belli bir hayvan türü için kullanılan kısrak kelimesinin ne anlama geldiği merak edilen konulardan biridir. Ayrıca günümüzde hala kullanılan ve yaygın halde değerlendirilen sözcükler arasında bulunmaktadır. Peki, kısrak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kısrak neye denir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Kısrak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kısrak Neye Denir

Atların üzerinden ele alınan kısrak kelimesi, bu hayvanlar arasında değerlendirilir. Ancak ne zaman ve ne için atlar üzerinde bu kelimenin kullanılacağı internet üzerinden araştırılmaktadır.

Kısrak TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından kelime anlamı eşliğinde kısrak kelimesi, ‘Dişi at’ şeklinde ifade edilmektedir. Yani atların dişi olan türleri için genelde kısrak ismi verilir. Yani çok kişinin yanlış bildiği kısrak kelimesi için, bu anlam üzerinden değerlendirilebilir.

Kısrak Neye Denir?

En merak edilen kelime çeşitleri arasında kısrak gelmektedir. Bu bağlamda kısrak kelimesi, atgiller familyasından memeli bir tür olan dişi atlara denmektedir. Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde ortak şekilde, aynı anlamı üzerinden dişi atlar için bu kelime değerlendirilmektedir. Özellikle at yetiştiricilerinin yaygın kullanıldığı bir sözcüktür.