Eğitim Kundura Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kunduracı Kime Denir?

Kundura Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kunduracı Kime Denir?

13.01.2022 - 17:01 | Son Güncellenme:

Kundura sıkça dilimizde kullanılmakta olan kelimelerin arasında yer almaktadır. Özellikle kullanım alanının geniş olmasından dolayı da sıklıkla anlamı merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Kunduranın anlamını öğrenebilir ve doğru anlamda istediğiniz cümle içinde rahat şekilde kullanabilirsiniz Kundura ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kunduracı kime denir tüm detayları ile derledik.

Kundura Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kunduracı Kime Denir

Kunduracı, İtalyanca dilinden Türkçemize geçmiş olan bir kelimedir ve sıklıkla kullanılmaktadır. Kundura, bağsız, kabaca işlenmiş konçsuz ayakkabı anlamında Türkçede kullanılmaktadır.

Kundura Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kundura, İtalyanca kökenlidir ve Türkçeye de İtalyanca dilinde geçmiştir. TDK sözlükte Kundura kelimesinin anlamı bağsız, konçsuz, kabaca işlenmiş ayakkabı anlamındadır ve dilimizde de sık sık kullanılmaktadır. Bundan dolayı da anlamının ne olduğu birçok kişinin merak ettiği konulardan biridir.

Kunduracı Kime Denir?

Ülkemizde kundura satan ya da kundura yapan kimselere kunduracı denmektedir. Bu işe sahip kişilere Kunduracı denir ve bu kişilerin ya kundura satarlar ya da kundura yaparlar. Kundura alıp satan kişiler için de Kunduracı denir.