Eğitim Libero Nedir? Futbolda Liberonun Görevleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Libero Nedir? Futbolda Liberonun Görevleri Ve Özellikleri Nelerdir?

26.02.2021 - 13:53 | Son Güncellenme:

Futbol en çok ilgi gören sporlar arasında yer alıyor. Özellikle erkekler tarafından ilgiyle takip edilen bir spor dalıdır. Futbol oyununda oyuncuların oynadığı bazı bölgeler bulunuyor. Bu bölgelere verilen isimlerden birisi de liberodur. Libero nedir? Futbolda liberonun görevleri ve özellikleri nelerdir? Sorularıyla ilgili sizlere bazı bilgiler derledik.

Libero Nedir Futbolda Liberonun Görevleri Ve Özellikleri Nelerdir

Libero, futbol oyununda savunmaya yardım eden ve oyun kuran oyunculara verilen isimdir.

Haberin Devamı

Libero Nedir?

Libero hem futbol hem de voleybol oyununda bilinen bir terimdir. Futbol oyununda oyuncuların bazı bölgeleri olur ve bu bölgelerin farklı özellikleri vardır. Özellikle libero bölgesi pek çok futbolseverin merak ettiği bir terimdir. Libero kaleci ile defans arasında bulunan bir bölgedir. Bu bölge takımın defansı için oldukça önemlidir.

Libero bölgesinde oynayan kişilerin bazı görevleri ve özellikleri vardır. Her oyuncu liberoda oynayacak yeteneğe sahip değildir. Özellikle bu bölgede oynayan oyuncuların bazı fiziksel özelliklere de sahip olması gerekiyor. Aynı zamanda karşı takımın oluşturduğu tehlikeli durumları engelleyecek en son duvar olarak tanımlanıyor. 

Futbolda Liberonun Görevleri ve Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Liberoların kendi bölgesinde bazı görevleri bulunuyor. Bu görevleri uyguladığı taktirde takımının gol yemesini veya tehlikeli pozisyonlar yaşamasını engelleyecektir. Takımın gol yememesi adına liberoların görevleri oldukça önemlidir. Liberonun görevleri şu şekilde sıralanabilir;

Rakip takımın ataklarını engellemek

Rakip takımın forvet oyuncusu engellemek

Rakip futbolcuların gol atmasını önlemek

Yüksek toplara hakim olmak

Kalecilerden top alınarak oyun kurmakRakip takımın ataklarını en iyi şekilde engellemek

Libero olacak futbolcuların sahip olması gereken bazı özellikleri bulunur. Bu özellikler libero bölgesi için oldukça önemlidir. Herkesin merak ettiği bir konu olan libero özellikleri şu şekildedir;

Uzun boya sahip olması

Fit olması

Hızlı olması

Tehlikeleri önceden sezmek

Ayaklarını iyi kullanmak