Eğitim MEB’den tercih danışmanlığı desteği

MEB’den tercih danışmanlığı desteği

05.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Temmuz’a kadar sürecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde, 20 bin 608 rehber öğretmen/psikolojik danışmanla öğrenci ve veliler için 81 il ve ilçelerde tercih danışmanlığı sunacak.

MEB’den tercih danışmanlığı desteği

Öğrenciler lise tercih danışmanlığı hizmetini, mezun oldukları ortaokullar, il ve ilçe rehberlik araştırma ve halk eğitimi merkezlerine müracaat ederek alabilecek. Bu kapsamda ortaokullarda 19 bin 162, halk eğitimi ve rehberlik araştırma merkezlerinde 1.446 birim kuruldu.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde de tercih danışmanlığı birimleri hayata geçirildi. Bu illerdeki öğrenciler için 3 bin 749’u ortaokullar, 252’si de halk eğitimi ve rehberlik araştırma merkezlerinde olmak üzere tercih danışmanlığı birimleri açıldı. Sağlık sorunları nedeniyle yüz yüze hizmetlerden yararlanamayacak olanlara tercih danışmanlığı hizmeti, uzaktan çevirim içi olarak da sunulabilecek.

Ayrıca LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek süreç bitene kadar erişime açık olacak.