Eğitim MEB’e 4 bakan yardımcısı atandı

MEB’e 4 bakan yardımcısı atandı

23.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de dün yayımlanan Atama Kararı’na göre Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) Celile Eren Ökten, Kemal Şamlıoğlu, Nazif Yılmaz ve Ömer Faruk Yelkenci bakan yardımcıları olarak atandı.

MEB’e 4 bakan yardımcısı atandı

7 Ocak 2022’den itibaren MEB Bakan Yardımcısı olan Nazif Yılmaz, görevine devam edecek. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Yılmaz, 2014-2022 yıllarında MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü görevi de yaptı.  

Haberin Devamı

Ömer Faruk Yelkenci de 2016-2018 yıllarında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, 2018-2022 arasında da Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı olarak görev aldı. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitiren Yelkenci, Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliği’nde doktorasını tamamladı. Kemal Şamlıoğlu da Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde (AHBV) doktora yaptı. Şamlıoğlu 2018’den bu yana AHBV’nin Genel Sekreteri’ydi. Yeni Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ise İsviçre Bern’de MEB Eğitim Müşavirliği görevini yürütüyordu.