Eğitim Mevlana Ne Demek? Mevlana Kelime Anlamı Nedir?

Mevlana Ne Demek? Mevlana Kelime Anlamı Nedir?

12.03.2021 - 15:10 | Son Güncellenme:

Mevlana sözcüğü günlük hayatta sıkça karşılaşılan bir kelimedir. Gerek televizyonlarda gerek gazete ve dergilerde rastlanan mevlana sözcüğü çok yaygın kullanımı olan bir kelimedir. Mevlana sözcüğüne kitaplarda, sosyal medya platformlarında da rastlamak mümkündür. Fakat gerçekten "mevlana" kelimesi ne anlama gelir sorusu çoğunlukla cevapsız kalır. İşte sizler için merakla okuyacağınız ve mevlana kavramı hakkında geniş bilgileri içeren bu yazıyı hazırladık. Mevlana ne demek? Mevlana kelime anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Mevlana Ne Demek Mevlana Kelime Anlamı Nedir

Mevlana, tasavvufi ve İslami bir sözcük olarak bilinir. Mevlana Arapça bir kelime olup ülkemizde yanlış olarak "Celaleddin-i Rumi" nin bir adı gibi algılanır.

Mevlana Ne Demek?

Mevlana kelimesi gerçek anlamından faklı bir biçimde kullanılmaktadır. Özellikle de Celaleddin-i Rumi' nin bir ismi gibi algılanmaktadır. Oysa Arapça olan "Mevlana" sözcüğü İslam dininde, din bakımından önder olarak görülen veya İslam ilimlerinde başarı elde etmiş kimselere verilen bir unvandır.

Mevlana Kelime Anlamı Nedir?

Arapça bir kelime olan "Mevla" sözcüğünden türemiştir. Bu sözcüğün anlamı ise: "Mevlamız, efendimiz"dir. Esasında dini bir vurgusu olmayan saygı duyulan kişiye yönelik bir hitap biçimidir.