Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs hizmeti!

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs hizmeti!

31.05.2016 - 10:34 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere EBA kurs ve giriş hizmeti başlatıldı. Öğrenciler internete erişim sağlayabildikleri her yerden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA kurs ve giriş hizmetlerinden yararlanabiliyor. İnternet üzerinde yer alan MEB EBA kurs ve giriş portalı her öğrenci tarafından kullanılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs hizmeti

Türkiye’de Bakanlar Kurulu karayınca tüm dershaneler kapatıldı. Dershanelerin kapatılması Türkiye’de öğrencilerin okuldaki dersleri dışında ek ders takviyesi alabilmesinin önüne geçilmesine neden olmaya başladı. Bu durum öğrencileri mağdur etmemesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma başlatıldı. Günümüzde öğrenciler artık internet teknolojilerinin sağladığı imkanlar çerçevesinde de MEB EBA kurs programı hizmetlerinden yararlanarak ek ders alabiliyor. Öğrencilerin normal okul derslerinin dışında eksik kaldıkları veya geride oldukları dersler ile ilgili olarak ek ders alabildikleri, üniversite sınavı hazırlıkları aşamasında hazırlıklarına yardımcı olacak önemli bir destek alabilmeleri sağlanabiliyor. Bu gibi önemli avantajları bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı öğrenciler tarafından son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen teknolojisini en aktif şekilde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki eğitim hizmetlerinin hem çağdaş standartlara kavuşturulabilmesine hem de öğrencilerin dünya standartlarında uygun eğitim hizmetleri alabilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelişen teknolojiyi temel alan çok sayıda eğitim projesi geliştiriliyor ve aktif olarak uygulamaya konuluyor. Bu kapsamda internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ile öğrencilerin dershanelerin kapanması nedeni ile alamadıkları ders takviyelerini internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olarak alabilmesine yardımcı oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı EBA kurs programı ile birlikte üniversiteye hazırlanan öğrencilerin sadece üniversite hazırlık çalışmalarında değil aynı zamanda da okuldaki derslerinde de daha fazla başarıya kolay bir şekilde ulaşabilmeleri konusunda önemli bir ek ders hizmeti alabilmesi sağlanabiliyor. Öğrenciler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Mili Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı öğrenciler açısından oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen EBA kurs portalı hizmet kapsamı dahilinde öğrencilerin eğitim yılı başlamadan önce seçmiş oldukları ders ile ilgili olarak gerekli olan yoğunluğun oluşturulması veya kapasitesinin yakalanması halinde öğrenciler o dersi alabilme imkanına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA kurs portalı dahilinde üniversite sınavına hazırlık aşamasında olan öğrencilerin seviyelerine göre eğitim yıl başlamadan önce gerçekleştirecekleri standart derslerinin yanı sıra ilave niteliğinde ek ders seçimleri ile yıl içerisinde seçilen dersten ek ders alabilmeleri mümkün oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu EBA kurs programı oldukça geniş kapsamlı bir ek ders uygulamasıdır. Özellikle üniversiteye hazırlanan üniversite öğrencilerini hedef alan bu internet tabanlı proje kapsamında öğrencilerin okul yaşamlarında da önemli bir çözümden yararlanabilmeleri sağlanıyor. Öğrenciler, yetkili kişiler ve öğretmenler için ise ayrı ayrı EBA giriş bölümleri oluşturulmuştur. Öğrenciler ve veliler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs portalına giriş işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu giriş işlemleri internete erişim sağlanabilmekte olan her yerden kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor.