Eğitim Mübeccel Ne Demek? Osmanlıca Mübeccel Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Mübeccel Ne Demek? Osmanlıca Mübeccel Kelimesi Ne Anlama Gelir?

15.03.2021 - 14:00 | Son Güncellenme:

Osmanlıca kelime olan Mübeccel kelimesi günümüzde günlük yaşamda kız ismi olarak kullanılan bir kelimedir. Mübeccel kelime anlamı nedir? Osmanlıca literatüründe ne anlama gelir? Türkçe, Arapça ve Kürtçe başta olmak üzere onlarca dilin karışımı olan Osmanlıcada bu kelime ne anlama geliyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mübeccel Ne Demek Osmanlıca Mübeccel Kelimesi Ne Anlama Gelir

Mübeccel, Osmanlıca bir kelimedir ve kelime anlamı ' yüceltilen, saygı gösterilen' anlamındadır. Genel anlamda Osmanlı zamanında günlük yaşantıda kullanılan bir kelimedir. Günümüzde Osmanlıca eserlerde sıklıkla karşılaşılan bir kelimedir. Kız ismi olarak kullanıldığında 'pembe' anlamında kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Mübeccel Kelime Anlamı Nedir?

 Osmanlıca Arap harflerinden oluşan ancak okunuşu Türkçe olan bir dildir. Yüzlerce milletten oluşan Osmanlı Devletinin kendine özgü dili olan Osmanlıca değişik dillerden binlerce kelimeyi bünyesine almıştır. Kız ismi olarak kullanılan bir isimdir.

 Kur’an’da geçen bir isim değildir. Kelime Osmanlıca olarak bilinse de Osmanlıcaya Arapçadan geçmiştir. Köken olarak Arapça bir kelimedir. Birçok milleti bir arada tutan Osmanlıda Arapça ve Farsça kelimeler Osmanlıcanın bir parçası haline gelmiştir. Mübeccel kelimesi de günümüze kadar varlığını korumuştur.