Eğitim Rofl Ne Demek? İngilizce Rolf Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Rofl Ne Demek? İngilizce Rolf Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

24.02.2021 - 15:38 | Son Güncellenme:

Rofl bir internet terimidir. Bir kısaltmadan oluşmaktadır. Aslında çok daha uzun bir kelime olduğundan dolayı kısa hali internette çok daha fazla yaygındır. Kelimenin orijinali İngilizcedir. Bu nedenle çok daha anlamı bilinmekte ve sık sık kullanılmaktadır. Bu nedenle rofl ne demek ve Türkçesi nedir gibi soruları sizler için derledik.

Rofl Ne Demek İngilizce Rolf Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir

Rofl internette çok sık kullanılır. Tabi ki de mobil cihazlardaki yazışma uygulamalarında da çok popülerdir. Bunun en büyük sebebi kelimenin aslının çok uzun olmasıdır. Bunun önüne geçmek adına kullanıcılar bu kelimenin kısa halini sık sık kullanıyorlar. Tabi ki de sadece belli başlı durumlarda kullanılıyor.

Rofl Ne Demek?

Rofl kısaltmasının açılımı rolling on the floor laughing'dir. Bu uzun tamlama çok komik bir durum olduğunda kullanılır. Anlamı akımından son derece gülün olan durumlarda kullanıldığı bilinmektedir.

İngilizce Rofl Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Rofl yani rolling on the floor laughing tamlamasının Türkçe anlamı da vardır. O da yerde yuvarlanarak gülmek anlamındadır. Yerde yuvarlanarak gülmek anlamında gelen rofl kelimesi bu durumda kullanılır.