Ş Harfiyle Başlayan Atasözleri Şimşek Çakmadan Gök Gürlemez

Şimşek Çakmadan Gök Gürlemez

26.11.2020 - 17:47 | Son Güncellenme:

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözünün anlamı meydana gelmemiş bir olayın yankısı da olmaz demektir. Bu atasözü ülkemizde çok sık kullanılır. Bir olay yaşanmadan onun etkileri çıkmayacağını anlatmak için bu söz sıkça kullanılır. Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözünün anlamı nedir? Kısaca ne demektir? İşte, tüm detaylar.

Şimşek Çakmadan Gök Gürlemez

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözü bir olay yaşanmadan insanların tepkisinin olmayacağını ya da olayın yankılarının çıkmayacağını anlatmak için söylenen bir sözdür.

Şimşek Çakmadan Gök Gürlemez Atasözü Ne Anlama Gelir?

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözü, ortaya çıkmamış bir olayın yankısının da olmayacağını anlatır. Yani bir gürültü kopmadan ya da bir olay ortaya çıkmadan önce olayın yankılarının ortaya çıkacağını belirtir. Bir sorun çıktıysa bunun bir kaynağı olmalıdır demektir.

Atasözü Kısaca Açıklaması

Şimşek çakmadan gök gürlemez atasözü, kısaca insanlar bir şeye tepki gösteriyor ve bir olay meydana geliyorsa bu olay bir şeye dayanıyor demektir. Ülkemizde sık kullanılan bu söz, aynı zamanda da yaşanmış her olayın bir dayanağı olduğunu anlatmak için söylenmiş bir sözdür.